По-малко от 10% от участниците в на "Алфа рисърч" от

...
По-малко от 10% от участниците в на "Алфа рисърч" от
Коментари Харесай

Под 10% от българите искат да се ваксинират веднага, половината - никога - slava.bg

По-малко от 10% от участниците в на "Алфа рисърч " от този месец са декларирали, че желаят да се имунизират против ковид допустимо най-бързо.

"Имайки поради обстоятелството, че 10% се равняват на към половин милион души, явно е, че както информационната, по този начин и организационната тактика на акцията се нуждаят от значително усъвършенстване ", разяснява социологическата организация.

Почти четирима от 10 души (36.8%) са дали отговор, че ще се имунизират, само че ще изчакат "известно време ".

Над половината (51.9%) са показали отговора "Не имам намерение да се имунизирам ".

"Алфа рисърч " разяснява, че тези данни открояват "една тревожна наклонност " и че за болшинството от българите началото на имунизационната акция не започва безапелационно. При това въпросните 10 на 100 искащи бързо имунизиране са с 4 пункта по-малко по отношение на декември, когато бяха сложени първите дози. За изчакващите организацията показва, че изборът им ще зависи от организацията и връзката на акцията за имунизирането.

Въпросът за това дали и по какъв начин управляващите коментират смисъла и значимостта на имунизирането бе издигнат преди седмица на постоянния брифинг на щаба за пандемията. На него здравният министър Костадин Ангелов сподели, че
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР