По-малко българи заминават за следват в чужбина, показват данни на

...
По-малко българи заминават за следват в чужбина, показват данни на
Коментари Харесай

По-малко българи заминават да следват в чужбина |

По-малко българи отпътуват за следват в чужбина, демонстрират данни на Националния център за информация и документи към Министерството на образованието и науката, оповестява пресцентърът му през днешния ден.

1536 от приключилите учебно заведение през предходната образователна година са получили щемпел Apostille, който удостоверява истинността на дипломата им за приблизително обучение. Легализирани са общо 2652 документа дружно с такива на приключили от предишни випуски. През 2020 година са заверени преведените дипломи на 2210 зрелостници. С тези на дипломирали се по-рано са общо 3678. През 2019 година са легализирани 2823 документа на дипломирали се в същата година, а дружно с предходните са общо 4683.

Тенденцията за гладко понижаване на заминаващите да учат висше обучение зад граница съгласно МОН се дължи както на по-малките випуски, по този начин и на Брекзит. Излизането на Англия от Европейски Съюз затрудни достъпа на евентуалните студенти и част от тях се пренасочват към други страни в границите на Европейски Съюз. Данните на МОН демонстрират, че Англия изпада от Топ 3 на най-желаните просветителни дестинации. През 2021 година най-вече искащи има да учат в Германия, Гърция и Италия. През 2020 година първите три най-предпочитани страни са Германия, Гърция и Англия.

Трето за намалелия брой заминаващи, само че не по значимост, е смисъла на пандемията от COVID-19. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР