По-малките, обновени и специализирани хотелски комплекси в Гърция, известни също

...
По-малките, обновени и специализирани хотелски комплекси в Гърция, известни също
Коментари Харесай

Туристите се насочват към бутикови хотели в Гърция

По-малките, актуализирани и профилирани хотелски комплекси в Гърция, известни също като бутикови хотели, се показват даже по-добре от огромните първокласни хотели във връзка с темповете на напредък на заетостта. Това демонстрира изследване на компанията за ръководство на парцели Square Lime, написа Катимерини.
 
Това към този момент докара до обилни вложения, направени през последните години в такива дребни „ поддържани “ уреди както в Атина, където наличното пространство е лимитирано, по този начин и в останалата част на страната, в това число островите.
 
Голяма част от тази инвестиция е обвързвана с възобновяване на съществуващи уреди, като тяхното ръководство постоянно се трансферира на интернационалните компании, профилирани в този пазарен сегмент.

Според данни, събрани от ръководещата компания Square Lime, която има портфолио от 40 бутикови хотела в цяла Гърция (Атика, Мани, Епир, Циклади и Крит), този съответен пазарен сегмент се насочва към нов връх през 2024 година

Чужденците се насочиха към нови региони в Гърция за покупка на парцел

В цялата страна като цяло резервациите се усилват след изключителната 2023 година, при която степента на претовареност се увеличи с 14% по отношение на рекордната 2019 година
 
Резервациите за бутикови хотели и вили са се нараснали с 8% от началото на 2024 година до през днешния ден.
 istock istock
Региони
 
В Атина резервациите в бутикови хотели са се нараснали с 10% спрямо предходната година. Очаква се процесът да се форсира заради резервациите в последния миг, както и превръщането на града в целогодишна дестинация.
 
В Цикладите успеваемостта на резервациите сега демонстрира разнообразни „ скорости “ сред островите. Наксос и Иос се показват по-добре, с 10% повече резервации спрямо предходната година. В същото време обаче равнищата на резервации за Миконос и Санторини, които паднаха предходната година, демонстрират спомагателен спад от 7%.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР