По-лесно и бързо се напиват жените, възрастните и пълните хора.

...
По-лесно и бързо се напиват жените, възрастните и пълните хора.
Коментари Харесай

Научно доказаната помощ при махмурлук: сън, вода, сладко

По-лесно и бързо се напиват дамите, възрастните и цялостните хора.

Колкото й разсъдъкът да е наясно, че най-хубавото лекуване на махмурлука е да не прехвърляш мярката с питиетата, ще има и такива, които ще се увлекат. За тях най-малкият проблем ще е от добавените калории -

всеки 1 грам алкохол

влива в тялото

по 7 калории,

съвсем 2 пъти повече

от 1 г белтъчини или

1 г въглехидрати

Например даже единствено една халба бира, или чаша вино, или общоприета чаша концентрат са 100-150 калории, което може да не наподобява доста, само че с течение на времето непотребната сила става явна като бирен стомах.

Разбира се, на сутринта след запой по-мъчителни от страха за фигурата са ужасяващото главоболие, световъртежът, опитите на стомаха непременно да покаже наличието си.

Гадният резултат от препиването може ненапълно да се понижи със тактики за “правилно ” пиянство. Те се основават на особеностите на метаболизирането на алкохола.

Нивото на наличие на алкохол в кръвта е това, което дефинира степените на трезвеността или интоксикацията. Разлика от 10 пъти да вземем за пример допуска същата разлика в скоростта на изтрезняване, в случай че, несъмнено, не става дума за смъртоносна централизация.

Когато пием на празен корем, към 20% от алкохола ще се всмукват в стомаха, а останалите към 80% в тънките вътрешности и посредством кръвта се разпределят в тъканите на тялото. Алкохолът е по-разтворим във вода, в сравнение с в мазнини, тъй че елементарно ще навлезе в мускулите, които са с високо наличие на вода, само че доста по-ограничено в мастните тъкани. Което теоретично значи, че

хората с висок

% телесни

мазнини ще имат

повече алкохол

в кръвта

при сравнимо телесно тегло и след изпиване на равни количества алкохол. Тази специфичност би трябвало да се има поради, когато човек преценя на едро дали може да седне зад кормилото. Тя е също и част от обяснението за какво дамите се напиват по-лесно - просто господ ги е задал по формулировка с повече мастна тъкан от мъжете. (Освен това дамите създават по-малко от ензимите, нужни за разграждането на алкохола, и изключително се утежнява наклонността с навлизането в менопаузата. Подобен развой се следи и при мъжете - на остарели години се напиват по-лесно.)

Друг факт, който задава правила за по-слабо опияняване, е, че повече от 90% от всмукания алкохол се разграждат и отстраняват в черния дроб, до 5% се отделят от тялото посредством дишането - това е в основата на чувствителността на дрегера, до 5% посредством урината и единствено незначителни количества - посредством потта, изясняват лекарите.

С водещата роля на черния дроб е обвързвано изискването

да не пием

на гладно

и да мезим,докато подвигаме наздравиците.

Генерално скоростта, с която се всмуква алкохолът, зависи от това какъв брой бързо стомахът изпразва наличието си в червата. Колкото по-високо е наличието на мазнини в диетата, толкоз повече време ще изисква това изпразване и толкоз по-дълъг ще бъде процесът на асимилиране. Но която и да е храна, която одобряваме, покачва притока на кръв към черния дроб и по този метод усилва вкарването на алкохол в черния дроб и принуждава органа да го метаболизира по-бързо. (Това обаче не значи, че пиенето на по-сладки питиета като ликьори и виновност е по-малко опияняващо, тъй като съдържащите се в тях захари трансформират метаболитните механизми.) Смята се, че яденето даже няколко часа след пиянство може да форсира “обезвреждането ” на алкохола с до 50% и по този начин да понижи на половина времето на алкохолна интоксикация. С изследване е открито, че хора, които пият алкохол след хранене, включващо мазнини, протеини и въглехидрати, всмукват алкохола към три пъти по-бавно, в сравнение с тези, които се черпят на празен корем. Точно противоположното е въздействието на рисковите обстановки -

стресът забавя

елиминирането на

алкохола, а насърчава

бързото пиянство,

което може да се окаже огромен проблем. Смята се, че даже за здрав мъж над 1 пиво на час основава висока централизация на алкохол в кръвта.

Широко публикуваните препоръки за бързо изтрезняване в действителност не работят, настояват токсиколозите. Това обезсмисля пиенето на огромни количества кафе, зелев сок, шкембе супа, сода бикарбонат във вода, душовете, сауната.

Само времето

може да форсира

“обезвреждането ” на

алкохола в кръвта,

просто си останете в леглото и се наспете на безшумно и мрачно, доколкото ви го разрешава положението на стомаха, поучават лекарите.

Въпреки генералния песимизъм науката въпреки всичко признава някои средства, които оказват помощ за облекчение.

Сложете

бутилка вода до

леглото и пийте

колкото може повече

- алкохолът мощно дехидратира тялото и изключително мозъка и на това значително се дължи главоболието. Ако добавите малко зелев сок или сол плюс лъжичка захар във водата, ще сте си създали нещо сходно на физиологичен разтвор. Смисълът е да подпомогнете тялото да възвърне електролитния си баланс.

Бисквита или

лъжица мед

понижават отпадналостта и раздразнителността от дефицита на глюкоза в кръвта след запой. Принципно при намаление на кръвната захар черният дроб реагира, като създава повече глюкоза, само че в случай че сте пили прекомерно доста, черният дроб е ангажиран да метаболизира алкохола и не може да се оправи с изключителната работа, тъй че равнищата на кръвната захар остават ниски. Вкарването на бързи въглехидрати с храна ще усъвършенства салдото.

Нестероидни

противовъзпалителни

лекарства

без рецепта, каквито има във всеки дом, ще понижат признаците на препиването - алкохолът е отрова, а всяка отрова предизвика и възпалителни реакции./24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР