По-кратна работна седмица може да помогне на изморените британци и

...
По-кратна работна седмица може да помогне на изморените британци и
Коментари Харесай

Искаме по-висок икономически растеж? Трябва да намалим работната седмица

По-кратна работна седмица може да помогне на изморените британци и да поддържа стопанската система, твърди нов отчет на тинк-танка Autonomy, представен от Bloomberg. В него се показва още, че няма директна връзка сред по-дългите часове работа и продуктивността.

Германия, да вземем за пример, е по-продуктивна, само че служащите работят приблизително по-малко, в сравнение с Острова. От друга страна, Мексико и Гърция са по-малко продуктивни, само че работят доста повече часове, в сравнение с британците, се споделя в отчета.

Организацията прави редица оферти, в това число потреблението на обществения бранш като иноватор във въвеждането на по-кратка работна седмица без понижаване в заплащането.
 Идва ли 4-дневната работна седмица?
Идва ли 4-дневната работна седмица?

Британска синдикална организация приканва да се възползваме от развиването на технологиите

Увеличаване на банковите празници от осем на 14, както в страни като Малта и Испания, също е част от предложенията.

Ко-директорът на Autonomy Кайл Люис показва: " Има възходящ консенсус, че по-краткото работно време - без понижаване на заплатите - би трябвало да бъде част от новата стопанска система и новия контракт с работеща Англия ".

" От резултатите от преправянето върху нашето физическо и психическо здраве, до вредите, които този цикъл нанася на природата, държавните управления би трябвало да схванат, че ключът към стабилно бъдеще не е повече работа, а по-малко ".
 Предимствата на 4-дневната работна седмица
Предимствата на 4-дневната работна седмица

По-дългият уикенд усъвършенства здравето ни
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР