По Конституция образованието е задължително и може да се предполага,

...
По Конституция образованието е задължително и може да се предполага,
Коментари Харесай

ВМРО с идея как да спрат манипулациите на вота с нова бюлетина

По Конституция образованието е наложително и може да се допуска, че когато придобиваш изборно право, би трябвало да си образован, с цел да разчетеш името на партията, за която гласуваш. С тези думи депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Красимир Богданов аргументира предлагането на партията да отпаднат номерата на партиите в изборните бюлетини.

"Огромна част от хората в гетата и махалите са дейни единствено и само по време на избори. Неграмотността не е мотив да гласуваш с компаньон ", акцентира той в предаването „ Преди всички " по БНР.

„ Предложението е извънредно рационално и това е и част от претенциите, които имат протестиращите – те желаят да има по-голяма почтеност на вота, по-голяма обективност и по-голяма представителност ", сподели Богданов.

По димите му концепцията на Вътрешна македонска революционна организация ще имат принос против манипулативния, купения и строго етническия избор.

Относно предлагането обитаемоте места с 200 поданици да си избират кмет директно, Красимир Богданов посочи, че голяма част от обитаемоте места у нас са в този порядък - малко над 200 поданици и точно по тази причина са се спрели върху тази граница.

„ Спряхме се на цифрата 200, защото има доста обитаеми места, които са обезлюдени, имат по непрекъснат адрес към 100-150 индивида, а в действителност доста под тази цифра хора живеят в това обитаемо място. Не считам, че е демократично да се назначават кметските наместници от кметовете на общините. Има случаи, в които се назначават хора за наместници, които нямат нищо общо с обитаемото място и които не са харесвани, ни са подкрепяни от никой в съответното село. Много по-демократично и по-правилно е хората сами да дефинират кой ще ги ръководи “, изясни Богданов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР