По книжарниците вече може да се намери още една от

...
По книжарниците вече може да се намери още една от
Коментари Харесай

Откъс от "В лунната стая" на Валери Петров

По книжарниците към този момент може да се откри още една от обичаните на няколко генерации приказки на Валери Петров - " В лунната стая ". Изданието на " Колибри " с твърди корици, илюстрирано от Росица Ралева, е уместно за деца на възраст над 4 години.

Книгата споделя в стихчета историята на дребната Роси, третокласничка с безсънен разум и положително сърце, която е самичка вкъщи. Малко преди Луната да изплува на небето, у Росини звънва телефонът. Росето отривисто подвига слушалката, с цел да чуе гласа на майка си, която я убеждава да седне на пианото и да посвири. И Росето сяда, само че по този начин да не й се свири! Затова взема решение да се обади в пожарната команда и да се пошегува с дежурния. Един ден обаче нейното пиано оживява и от него излизат лунни лъчи, които й изнасят пленителен концерт

Валери Петров не се нуждае от показване, тъй като е любим и на дребни, и на огромни. Ненадминат стихотворец и преводач, драматург и сценарист, той е създател и на скъпоценни творби за деца, доста от които имат кино версии и драматизации. Незабравими са приказките " Копче за сън ", " Меко казано ", " В лунната стая ", " Пук! " и " Бяла приказка ", обединени в сборника " Пет приказки ".

Откъс от " В лунната стая ", възложен от издателство " Колибри ":

– По стените бели
ний плетем дантели
и тъчем гоблени,
от сребро облени.
***
– Но защото по наште фигури
това вероятно не проличава,
то дано всички бъдат сигурни,
че ние лунни сме лъчи!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР