По книжарниците излезе „Бъдещето на почти всичко“ – забележителен труд

...
По книжарниците излезе „Бъдещето на почти всичко“ – забележителен труд
Коментари Харесай

„Бъдещето на почти всичко“ от Патрик Диксън – как ще се промени светът до края на века?

По книжарниците излезе „ Бъдещето на съвсем всичко “ – незабравим труд от футуриста Патрик Диксън, който „ Уол Стрийт Джърнал “ назовава „ гуру на световната смяна “. От бурното ни време в сегашното чак до първите десетилетия на идващия век Диксън прави анализ на всичко, което можем да чакаме, и ни предизвестява по какъв начин да се подготвим, в случай че желаеме бизнесът ни да оцелее.

Пандемията от COVID-19 разкри доста от слабостите на днешните общества. От неналичието на подготовка в лицето на невидима опасност, която се популяризира елементарно и бързо, през обществените политики на страните до вкоренените недостатъци в метода, по който мислим за стопанската система. Още по-тежко е ситуацията, когато целият свят посреща епидемията дружно, което понижава шанса за външна поддръжка.

Въпросите, които развълнуваха целия свят, са ясни. Колко постоянно се случват рецесии от сходна съразмерност? Преборихме ли се, или се намираме на прага на век, криещ още по-големи закани от вирусни епидемии? Какъв ще бъде изходът от икономическата рецесия и какъв брой бързо ще видим възобновяване? Колко още вреди могат да нанесат подправените вести и лъжовната агитация върху демокрацията? Какво е дълготрайното бъдеще на Европейски Съюз и Англия? Докъде ще стигне изкуственият разсъдък и ще стартира ли роботиката да завладява нискоквалифицирания бранш?



Над тези и десетки други въпроси разсъждава Патрик Диксън в прогнозите си за утрешния ден. Над 100 трендове, които засягат всеки аспект от персоналния ни живот и живота ни в обществото, оформят цялостна картина на един век, който още първоначално си е белязан от сериозна рецесия. Всяко едно ходило в бизнеса – от дребния бизнес до огромните компании, наемащи стотици чиновници – би трябвало да е наясно с идните световни трендове, в случай че желае да оцелее в утрешния свят.

„ Бъдещето на съвсем всичко “ от Патрик Диксън е рядко срещано достижение с всеобхватността си. Водещ медиен специалист по световни трендове, съветник в управителните екипи на редица международни корпорации и известен преподавател с аудитория от над 450 милиона души по целия свят, Диксън е приет за един от топ 20 най-влиятелните бизнес мислители на нашето съвремие.

„ Абсолютно ослепително. Обичам вълнуващото мислене и писане на този човек. Това са дълбоки проникновения в материалните и нематериални хоризонти на бъдещата смяна, подкрепени от мъдростта за нейната дълбока движеща мощ – човешката природа. “
Найджъл Никълсън, професор по организационно държание, London Business School
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР