По казуса с черно-белите учебници – делението по този начин

...
По казуса с черно-белите учебници – делението по този начин
Коментари Харесай

Просветният министър категоричен, че черно-бели учебници няма да има


По проблема с черно-белите учебници – делението по този метод на децата е неприемливо. Тук става въпрос за едно несвоевременно обръщение на едно от издателствата, най-голямото.

Това сподели на изключителна конференция в Стара Загора министърът на образованието Красимир Вълчев.

„ Препоръчах на издателството да спре тази акция. От доскоро имам тяхното увещание, че няма да се популяризират черно-белите учебници “, добави министърът.

Факт е, че наредбата за учебниците и образователните пособия разрешава да се утвърждават и черно-бели, и цветни по еднакъв предмет, само че смисълът на този текст не е да се позволява просветителна дискриминация, добави той.

Вълчев увери, че противоречивата разпоредба ще бъде изменена, с цел да няма наново подобен случай като сегашния. „ Никой не е очаквал, че ще се употребява една такава опция за ценова дискриминация “, сподели той, представен от БГНЕС.
" Очевидно казусът е в посланието. Казусът има малко практическо значение, само че забележителна символика. Малко практическо значение, тъй като няма значение дали 100, 200 или 500 деца ще купят учебници за 3 лева повече или по-малко. Има значение, тъй като ние в образованието въплъщаваме нашето схващане за правдивост. Равният достъп до обучение е проекция на правилото за равни житейски благоприятни условия ", сподели просветният министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР