По желание на пострадалите и съгласно обективната необходимост - даваме

...
По желание на пострадалите и съгласно обективната необходимост - даваме
Коментари Харесай

Когато сме единни можело! Инициатива събра близо 500 хил. лева за пострадалите села в Карловско

" По предпочитание на потърпевшите и според обективната нужда - даваме приоритет на строителните материали, с опция да се закупят мебели, домакински текстил и други от определената верига ", написаха във Фейсбук от Гората.бг.

" Даренията предоставяме по равно на всяка от потърпевшите къщи, почти по 2100-2200 лева на къща, броят на къщите се прецизира ”, споделят още основателите на благотворителната акция.

 

" Средствата ще бъдат предоставени под формата на ваучери за строителен хипермаркет, който е  добавил 20% към събраните от организацията 367 083,34 лева и общо сумата става 440 500 лева

 

.

 

До момента от са похарчили 46 113,95 лева за платена машинизация (челни товарачи, багери, камионче) - 55 машино/дни, купени 1300 кофи, 600 лопати, 63 строителни колички, 2400 ръкавици, 72 конвектора, незабавни мебели, принадлежности, съдомиялна за публичното хранене в Каравелово, храна за бедстващи животни, платени наеми на изгубили домовете си, както и застраховане на наеми за 12 месеца за фамилии изгубили домовете си, на които оказваме помощ, също и дребен запас.

„ При привършване ще създадем обстоен финансов доклад и ще използван всички документи ”, написаха още от организацията.

 

Те изказват огромни благодарности на хилядите донори, тъй като без тях положителното нямаше да се случи! Гората.бг благодари и на всички Доброволци, с които дружно изринаха тоновете тиня от стотиците къщи, връщайки вярата на потърпевшите! 

Валидността на ваучерите е 1 година и засегнатите фамилии от наводнените къщи ще получат всичко с безвъзмездна доставка.

 

В акцията  продължават да се отзовават още хора с желанието да дарят пари или артикули от първа нужда.

 

Основно учебно заведение от Перник събра сумата от към 1300 лева за помощ за наводнените села. Парите са събрани от деца и родители за 15 септември, вместо букети за учителите. Желанието им е  да ги дарят на потърпевшо учебно заведение или за ученически пособия на засегнатите връстници от Карловско.

 

Припомняме, че след опустошителните наводнения в карловските села, стотици доброволци от цялата страна се включиха да оказват помощ на потърпевшите къщи, а тази самодейност ще им даде още една опция да възстановят домовете си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР