По искане на Софийската районна прокуратура съдът задържа под стража

...
По искане на Софийската районна прокуратура съдът задържа под стража
Коментари Харесай

Захари, който тормози Мечо и друг път издевателствал над животни

По искане на Софийската районна прокуратура съдът задържа под стража 37-годишния мъж, показал особена свирепост към кучето Мечо. В залата на съда се чуха разкази на съседи в квартал “Княжево ”, които потвърдиха подозренията, че това не е първото безчинство над животно от страна на обвинения Захари Шулев.

През уикенда от Animal Rescue разгласиха видео, на което, по техни думи, се вижда по какъв начин мъжът примамва друго куче, което също е изчезнало.

В момента се събират подписи с искане и този случай да бъде разследван. Ще бъде изпратена тъжба до министъра на вътрешните работи и основния прокурор.

“За Макс разбрахме инцидентно. Ровихме се из видеозаписите, с цел да разберем какво е станало с Мечо и по този начин се натъкнахме на видеото с Макс ”, описа Пламена Дочева от Animal Rescue пред NOVA.

От организацията упорстват за смяна на управляващите към сигналите за принуждение над животни. “Престъплението си е закононарушение и би трябвало да бъде обсъждано като такова, без значение кой е свидетел’, съобщи Дочева.

По думите й кучето Мечо се възвръща и се усеща все по-добре. От Макс обаче няма и диря.

В петък ще има обжалване в Софийски градски съд за мярката на Захари Шулев. Тогава пред съда ще се организира и проведен митинг в отбрана на Мечо и други потърпевши животни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР