По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд

...
По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд
Коментари Харесай

Задържаха под стража италианеца В. С., обвинен за убийството на А. Щ.

По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе по отношение на обвинения В. С. най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “.

Съдът показа доводите на прокурора, че по делото, въпреки следствието да е в ранен стадий, са събрани голям брой доказателства, които водят до извод за обосновано съмнение, че точно обвиненият е направил закононарушението по член 116, алинея 1, т. 6, вр. член 115 от Наказателен кодекс. Съдът одобри, че е налице и действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение, с което се изпълват предпоставките за задържане, заради което не счете за належащо да разяснява действителната заплаха от укриване на обвинения. В тази връзка съдът откри за основателни доводите на прокуратурата, че закононарушението е осъществено по изключително нечовечен метод, което единствено по себе си, и поради тежестта на повдигнатото обвиняване, е задоволително за мотивиране на действителната заплаха от осъществяване на закононарушение.

В. С. е притеглен като обвинен за това, че на 27.05.2022 година в гр. София съзнателно е умъртвил А. Щ., като действието е осъществено с особена свирепост по отношение на убитата – нанесъл е голям брой удари в региона на главата ѝ с непостоянен досега корав предмет, в резултат на което ѝ е предизвикал тежка открита черепно-мозъчна контузия.

Обвиняемият беше арестуван в Република Италия въз основа на издадена от СГП Европейска заповед за арест и предаден на българските управляващи на 15.06.2022 година

Разследването се води от Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

Работата по делото продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР