По искане на собственика на урегулирания поземлен имот в квартал

...
По искане на собственика на урегулирания поземлен имот в квартал
Коментари Харесай

Община Бургас: Строежът на джамията в квартал „Победа“ е законен

„ По искане на притежателя на урегулирания аграрен парцел в квартал „ Победа ” е утвърден механически капиталов план и е издадено позволение за градеж на 1 април тази година от основен специалист „ Управление обмисляне и архитектура “ към Община Бургас. “

Това излиза наяве от, подписана от кмета Димитър Николов , в отговор на по отношение на ориста на джамията в квартал „ Победа “ , чиито градеж неотдавна бе възобновен. През последните месеци тематиката още веднъж стана настояща и разбуни духовете в Бургас, откакто повече от 15 години не бе повдигана .

В питането си Дракалиев се интересува дали обектът не предстои на унищожаване , откакто периодите на деяние на утвърждения план и на разрешението му за градеж са изтекли от дълго време . Той също по този начин насочва въпрос има ли обектът настоящо позволение за градеж , въз основа на което да се правят въпросните строително-монтажни действия и в случай че да, от кой момент датира то. 

В отговора си от Община Бургас прецизират, че все още в урегулирания аграрен парцел в квартал „ Победа “ съществува градеж, построен на съображение на утвърдени строителни бумаги през 2007 година и издадено от основен специалист при Община Бургас позволение за градеж, влезнало в действие през същата година.

Във връзка със почналите към тази дата строителните действия постъпват редица сигнали за нелегално строителство, от способените органи е осъществена инспекция и е издадена заповед от Регионалната дирекция за народен строителен надзор /РДНСК/, с която строителството е спряно .

Впоследствие в Община Бургас е показано писмо на началника на РДНСК-Бургас , видно от което при осъществена инспекция от инспектори през 2016 година е установено, че откритият противозаконен градеж е отстранен непринудено .

„ С това е налице изводът, че в парцела няма друго нелегално строителство, подлежащо на унищожаване, предвид на което с отпаднало и условието, което не разрешава издаване на позволение за градеж в парцел с открит противозаконен градеж, което от своя страна значи, че са налице изискванията на притежателя на парцела да предприеме дейности само че искане за издаване на позволение за градеж. “

Оттам допълват, че наличното към актуалният миг в парцела строителство е направено и проучване , което заключава, че то дава отговор на условията на закопа. С това построеният размер в парцела се смята като заварен градеж, което е и доказано от горецитираното писмо на РДНСК, което твърди, че към този момент няма нелегално строителство .

В този случай се ползва общият ред и за издаване на позволение за градеж и следва да бъдат утвърдени нови планове , които би трябвало да са в сходство с подробният организационен проект.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР