По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе

...
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе
Коментари Харесай

Безработен се направи на лекар, отвори си кабинет

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе непрекъсната мярка „ Задържане под стража “ по отношение на Е.К. на 48 години. През интервала от месец септември 2018 година до 03.06.2019 година в Стара Загора, в изискванията на продължавано закононарушение, упражнявал специалност, обвързвана със опазването на здравето на популацията – специалност на доктор, без да има за това съответната дееспособност, като действието е осъществено в изискванията на повторност.
В хода на формираното против Е.К. произвеждане е открито, че същият живеел в Стара Загора в кв. “Лозенец “. Той бил приключил висше обучение за медицински експерт, само че все още бил незает. За да си обезпечава приходи обвиненият Е.К. почнал да практикува специалността на общо практикуващ доктор, като обособил помещение като лекарски кабинет, в което приемал заболели пациенти, предписвал и назначавал лекуване, издавал съответни медицински документи.
Е.К. е неведнъж осъждан за закононарушения от общ темперамент, като са му налагани разнообразни по тип и размер санкции, включително и дейно „ отнемане от независимост “. Обвиняемият Е.К. е бил осъждан за същото закононарушение през 2009 година и през 2011 година
Районен съд – Стара Загора е решил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Е.К. е направил закононарушението, за което е притеглен като обвинен и съществува действителна заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение.
Взетата по отношение на Е.К. мярка за неотклонение може да се апелира и стачкува пред Окръжен съд – Стара Загора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР