По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение

...
По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Задържаха 38-годишен мъж за кражба на пари и бижута

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Иван Д., на 38 година, притеглен като обвинен за това, че при изискванията на рисков рецидив, посредством разрушение на загради крепко направени за отбрана на парцел – строшаване стъклото на прозорец, е лишил непознати движими движимости - 1400 английски паунда, 7500 турски лири, 420 лв., 2 бр.мобилни апарата, обеци с камъни „ Сваровски “ и златен синджир с тегло към 3 грама от владението на другиго, с желание незаконно да ги присвои- закононарушение по член 196 ал.1 т.2 вр.с чл.195, ал.1, т.3, вр. с член 194, ал.1 вр.с чл.29 ал.1 писмен знак “а “ и „ б “ от Наказателния кодекс.

Преди седем месеца обвиненият Иван Д. бил нает на работа във плантация за развъждане на животни в село Д., общ. Гурково.

Наскоро 59-годишният му шеф, който е потърпевш, му се доверил и отпътувал на отмора, като го оставил самичък да стопанисва фермата.

Така през нощта на 10 против 11 август 2017 година обвиненият Иван Д. счупил стъклото на прозорец на къщата и лишил посочените нагоре парични суми, бижута и движимости, след което отишъл на море. За случая бил подаден сигнал в полицията.

На 12 август 2017 година обвиненият Иван Д. е бил арестуван в гр. Обзор. Установено е, че той бил изхарчил част от отнетата сума пари, а останалите, както и бижутата, са възобновени на притежателя. Под управлението на Районна прокуратура-Казанлък досега са осъществени разпити на очевидци, събрани са писмени доказателства, назначена е оценителна експертиза, обвиненото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще завърши в най-кратки периоди.

Съдът почете настояването на Районна прокуратура-Казанлък за взимане на мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на обвинения и одобри, че се касае за висока степен на социална заплаха на действията и на причинителя му, който досега е осъждан 20 пъти за закононарушения срещу собствеността. Определението на Районен съд – Казанлък предстои на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР