По искане на Районна прокуратура – Велико Търново съдът взе

...
По искане на Районна прокуратура – Велико Търново съдът взе
Коментари Харесай

Задържаха обвиняем за грабеж на софиянка в Търново и държане на амфетамин

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража във връзка с обвинен за обир и държане на наркотични субстанции, оповестиха от Съдебната палата..

П.Т. е притеглен в качеството на обвинен за това, че на 05.01.2022 година в град Велико Търново, до парк „ Бузлуджа “, лишил със мощ от владението на жена от София 2000 лв., дамска чанта, четири мобилни телефона, златни обеци и други движимости, всички на обща стойност 1481 лв.. Наглият изедник нанесъл удари с юмруци в задната част на главата на потърпевшата, съборил я на земята и траял да я удря с юмруци в лицето – закононарушение по чл.198, ал.1 от Наказателен кодекс. 22-годишният мъж е обвинен и за това, че 05.01.2022 година в град Велико Търново без съответно позволение държал високорискови наркотични субстанции – амфетамин на стойност 44,64 лв. - закононарушение по чл.354а, ал.3, т.1, пр.1 от Наказателен кодекс.
Преценено е, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието и е налице заплаха мъжът да се укрие и да извърши други закононарушения, заради което Районен съд- Велико Търново е почел настояването на прокуратурата за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР