По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол бе взета мярка

...
По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол бе взета мярка
Коментари Харесай

Задържане под стража за четирима турци, опитали да пренесат контрабандно стоки за над 1 млн. лева

По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол бе взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с четирима турски жители. Те са упрекнати по четири обособени досъдебни производства за контрабандно преместване на артикули, чиято обща стойност възлиза на 1 100 000 лв.. Престъплението е осъществено на 14.04.2023 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Лесово, обл. Ямбол.

По време на следствието е открито, че контрабандните артикули са се намирали в тайници - двойни стени на четири товарни автомобила с българска регистрация. Четирите камиона са пристигнали едни след различен на изходящото трасе на митническия пункт, с посока на придвижване от България към Турция. Всеки от тях е ръководен от обвинените лица. В зоната за митнически надзор водачите са оповестили, че камионите са празни и нямат нищо за обявление. Превозните средства са селектирани от чиновниците на пункта за щателни митнически инспекции, при които са открити контрабандните артикули. 

От четирите товарни автомобила са конфискувани общо 92 650 електронни цигари, 800 опаковки никотинова течност за електронни цигари, 14 700 ампули и таблетки лекарствени артикули – най-вече анаболни стероиди, 450 броя компютърна техника и 2560 смарт телефони. Установено е също по този начин, че транспортните средства са благосъстоятелност на търговски сдружения, регистрирани в България.

Определението на Окръжен съд - Ямбол предстои на обжалване пред Апелативен съд - Бургас, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР