По искане на Окръжна прокуратура – Видин съдът е наложил

...
По искане на Окръжна прокуратура – Видин съдът е наложил
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъж, опитал да пренесе метамфетамин през граничния пункт Дунав мост – Видин

По искане на Окръжна прокуратура – Видин съдът е наложил най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на мъж, притеглен към наказателна отговорност за осъществени от него закононарушения за нелегално преместване през границата на наркотични субстанции и тяхното държане.
Досъдебното произвеждане по случая е почнало, откакто към 9 ч. на 16 юни 2020 година в региона на граничния пункт Дунав мост – Видин, дошъл лек автомобил „ Мерцедес “ с българска регистрация, пътуващ за Холандия. Превозното средство, ръководено от българския жител, било селектирано по метода „ разбор на риска “ за щателна митническа инспекция.
При оглед на акумулатора, намиращ се в багажника, митнически чиновници открили в него полиетиленов плик с бяло кристалообразно вещество. При изработен полеви тест то реагирало на метамфетамин. Общото тегло на високорисковото наркотично вещество е 1.030 кг.
След задържането на обвинения за период до 72 часа, наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура – Видин е внесъл в съда искане за установяване по отношение на него на мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Днес то е било почетено от съда. Разследването продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР