По искане на Окръжна прокуратура – Русе съдът взе мярка

...
По искане на Окръжна прокуратура – Русе съдът взе мярка
Коментари Харесай

Задържаха румънец, издирван от Интерпол

По искане на Окръжна прокуратура – Русе съдът взе мярка за неотклонение „ краткотрайно задържане под стража “ до привършване на производството по екстрадиция във връзка с румънски жител, търсен посредством Интерпол.

Мунтеан Т. е арестуван на 25.09.2017 година, при влизане в Р България на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ – Русе. Основание за това е искане на Интерпол - Берн за задържане на лицето за екстрадиция в Конфедерация Швейцария, учредено на годна заповед за задържане, издадена на 15.06.2017 година от Прокуратурата в Кантон Женева, Швейцария по тяхно наказателно дело.

Престъпленията, за които се търси са квалифицирани като „ навлизане в непозната благосъстоятелност “, „ увреждане на благосъстоятелност “ и „ взломни обири “, осъществени на територията на кантон Женева, в интервала 05.11.2016 година – 19.11.2016 година Деянията съставляват закононарушения по Наказателен кодекс на Швейцария и по българския Наказателен кодекс.

Налице са предпоставките за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ с оглед обезпечаване на наличието на лицето в производството по екстрадиция, поискана от способените швейцарски управляващи.

Определението предстои на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР