По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под

...
По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под
Коментари Харесай

Арестуваха инспектор от ИАРА за подкуп

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Янчо Г.
Той е упрекнат за това, че на 25.09.2019 година в гр. Бургас, като длъжностно лице – експерт по „ Рибарство и надзор “ в отдел „ Рибарство и надзор – Южна България “ – Пловдив, командирован да извършва трудовите си отговорности в бранш „ Рибарство и надзор – гр. Бургас “, към Главна дирекция „ Рибарство и надзор “ в ИАРА, изискал и приел подарък – парична сума в размер на 450 лв., който не му се следвал, с цел да не извърши деяние по работа – да не реализира контролните си функционалности по отношение на мъж при осъществяван от него непозволен лов на риба – закононарушение по чл.301, ал.1 от Наказателен кодекс.
Според прокурора, налице е обосновано съмнение за това, че Янчо Г. е направил закононарушението, в което е упрекнат. Представителят на държавното обвиняване бе безапелационен, че обвиненият би могъл да се укрие или да извърши ново закононарушение.
Съдът одобри претекстовете на прокурора и задържа под стража обвинения.
Определението на Окръжен съд – Бургас предстои на обжалване пред Апелативния съд в града, оповестиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Бургас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР