По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка

...
По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка
Коментари Харесай

Лоши новини за младежите, пребили като куче бургазлия на спирка

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Тодор Я. и Христо П., пребили и обрали мъж на автобусна спирка в Бургас.

Те са упрекнати за това, че като съизвършители лишили парична сума от владението на мъж. Деянието е осъществено на 24.02.2020 година в на автобусната спирка, намираща се наоколо до УМБАЛ – Бургас. Спрямо потърпевшия е използвана мощ, изразяваща се в нанасяне на удари с ръце и крайници по тялото и главата му.

Грабежът е съпроводен със междинна телесна щета, изразяваща се в изтребване на зъб, което е довело до затрудняване на дъвченето и говоренето. Престъплението е квалифицирано по чл.199, ал.1, т.3, предл.2, вр. чл.198, ал.1, вр. чл.129, ал.2, вр. чл.20, ал.2 от Наказателен кодекс, оповестиха от Прокуратурата.

Според прокурора, налице е обосновано съмнение за това, че Тодор Я. и Христо П. са направили закононарушението, в което са упрекнати. Представителят на държавното обвиняване е безапелационен, че обвинените биха могли да се укрият или да извършат ново закононарушение.

Съдът одобри претекстовете на прокурора и задържа под стража обвинените.

Определението на Окръжен съд – Бургас предстои на обжалване пред Апелативния съд в града.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР