По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът наложи мярка

...
По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът наложи мярка
Коментари Харесай

Обвиненият за двойното убийство в Благоевград: Аз убих майка си и баща си, ай стига бе!

По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът наложи мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на младия мъж, който е упрекнат в убийството на родителите си. 24-годишният Илия Априлов е притеглен в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение, както и за кражбата на микробус.

Малко след среднощ на 04.10.2021 година е постъпил сигнал в Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Благоевград за зародил пожар в жилище в ж.к. „ Ален мак “ в града. При потушаването на огъня са били о ткрити телата на две лица. Самоличността им е открита - В.А. (на 60 години) и брачната половинка му Б.А. (на 53 години) - родители на Илия . Констатирани са били рани по главите на жертвите. В жилището е бил открит и предметът, с който евентуално те са породени - тесла .

Няколко часа по-късно е постъпила информация за независимо аварирал микробус в региона на Кресненското дефиле. Превозното средство е било ръководено от сина на жертвите , който съгласно прокуратурата го е откраднал.

Служебният бранител на Илия изиска осъществяване н а психиатрична експертиза на клиента си , тъй като не е ясно дали той схваща смисъла на протичащото се.
Самият обвинен показа в правосъдна зала, че на 23 септември татко му е получил инсулт. Илия го е придружил до Спешно поделение, само че не се е почувствал добре, оповестява БГНЕС.

„ Тогава подвигнах температура. Бях под доста напрежение и желаех да си потегли, само че ми споделиха, че не може, тъй като бях компаньон. Това не съм аз просто. От хапчетата съм получил халюцинации. Помня, че влизам вътре, излизам, влизам – има кръв, има огън. Пак излизам “, описа Априлов.

Той твърди, че когато бил в болничното заведение с татко си, е прегледан и са му предписани антибиотици, които трансформирали държанието му .

„ За мен това е нереално. Не желаех да се случи, не знам за какво по този начин се е случило. Тези две седмици не ги помня. Помня по какъв начин се качих в буса, той беше с ключ. Аз съм психологично болен от 2018 година. За 10 дни животът ми се промени “, сподели още Илия в правосъдна зала.

Прокурорът по делото Биляна Гълъбова прочете показания на очевидци и изясни, че младият мъж няма непрекъсната работа и може да се укрие, в случай че бъде пуснат на независимост. Според данните, събрани от следствието, свадите в дома на Априлови са били чести. Такъв е имало и на 3 октомври вечерта, само че в 23 ч. – след чути крясъци и замяна на реплики, всичко утихнало . В жилището с изключение на оръжието на закононарушението е открита още една тесла.

Медицински обзор сочи, че под коляното на единия крайник, Илия има драскотини от битка , а от психодиспансера в Благоевград е получено уверение, че младият мъж не е завеждан в заведението.

Пред арбитър Маскръчки 24-годишният Илия Априлов сподели като последна дума, че го е боязън от пандиза, и изиска втори късмет, с цел да си оправи живота.

При думите на прокурора, че е откраднал микробус, Илия съобщи: " Аз не съм склонен ". Няколко пъти бе помолен от правосъдните охранители да се успокои. Прокурорът акцентира още, че един от очевидците на ПТП-то в Кресненското дефиле разказал пред проверяващите органи, че думите на Илия били: „ Какво направих, пожар гори в нас “.
След мярката, запитан дали съжалява, Априлов сподели: „ Сега ще бъда набит. Не съм отговорен. Аз пих антибиотик, това не съм аз, не знам какво се случи . Полицаите ми обясниха. Съжалявам, по какъв начин да не скърбя, аз убих майка си и татко си, ай стига бе ! “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР