По искане на Европейската прокуратура (ЕППО) в София кметът на

...
По искане на Европейската прокуратура (ЕППО) в София кметът на
Коментари Харесай

Кьовеши арестува кмета на български град

По искане на Европейската прокуратура (ЕППО) в София кметът на град Генерал Тошево Валентин Димитров беше задържан през днешния ден по следствие на измами със дотации за план за повишение на енергийната успеваемост. Това оповестиха от ръководената от Лаура Кьовеши европрокуратура.

Извършени са претърсвания и в пространства на общината, в офиси на длъжностни лица, обвинени за присъединяване в разследваните закононарушения. Ще бъдат разпитани няколко очевидци и обвинени, се споделя още в известието.

Фактите се отнасят за интервала 2017-2019 година Става въпрос за безплатна финансова помощ, получена от общината по план за повишение на енергийната успеваемост в многофамилни жилищни здания, финансиран от Европейския съюз, в размер на 169 000 евро (около 330 000 лева.), съобщи " Сега ". Проектът е предоставен на частен реализатор, изяснява ЕППО.

Според доказателствата длъжностни лица, участващи в плана, в това число и кметът, са показали погрешна информация по отношение на осъществяването на строително-монтажни работи, които не са завършили в открития период.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР