По искане на Беларус украински гражданин, баща на три деца,

...
По искане на Беларус украински гражданин, баща на три деца,
Коментари Харесай

На Дунав мост задържаха украинец по искане на Беларус – той е баща на три деца, с болна съпруга

По искане на Беларус украински жител, татко на три деца, е арестуван  при опит да влезе в България, заяви форумът „ За свободна Русия “, основан от представители на съветската съпротива.    

„ На 19 ноември, по искане на Република Беларус, жителят на Украйна беше арестуван при прекосяване на границата на България (откъм Румъния) на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост.
На 21 ноември Окръжният съд на град Русе реши да задържи Дмитро, като пренебрегва съществуването на три малолетни деца и тежко болна брачна половинка. “ – разясняват от организацията в своя обява във Facebook.  

„ Беларус разгласи Дмитро за търсене посредством Интерпол заради стопански аргументи. Дмитро в никакъв случай не е бил привличан, нито осъждан. След експлоадирането на войната, дружно със фамилията си, той се занимава с доброволческа активност (организиране на помощ за Украйна) в страните от Европейския съюз и пътува несмущаван из Европейски Съюз. Дмитро има единствено украинско поданство и не има поданство на никоя друга страна. “ – се споделя още в постинга.

Напомняме, Беларус, която е съдружник на кремълския режим във войната му против Украйна, е обект на рецензии от интернационалната общественост за редовно тъпчене на човешките права. Ако българският съд реши Дмитро да бъде предаден на беларуските управляващи, животът му ще бъде заплашен.

 Dmitro_Trofimchuk_1_.jpg

    
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР