По инициатива на Общинска администрация Банско, екологът Магдалена Юсева проведе

...
По инициатива на Общинска администрация Банско, екологът Магдалена Юсева проведе
Коментари Харесай

Общинска инициатива „Зелена Коледа” в Банско

По самодейност на Общинска администрация Банско, екологът Магдалена Юсева организира открит урок в Начално учебно заведение „ Св. Паисий Хилендарски ” на тематика „ Зелена Коледа ”. Тя гостува на учениците от първи клас и дружно създадоха занимателни играчки за коледната елха от рециклируеми отпадъчни материали.
 img_6476_1000x750  img_6485_1000x750  img_6487_746x994  img_6493_746x994
Екологът сподели образно по какъв начин шишета от айран, остарели крушки, ролки от тоалетна хартия, пластмасови или картонени чашки, капачки от безалкохолни питиета, изрязани дъна от пластмасови бутилки, могат да получат втори живот, трансформирайки се в коледна декорация.

„ По този метод представихме на децата забавни хрумвания по какъв начин можем сами да понижим отпадъците, насочихме детското внимание към нуждата от екологично мислене и предпазване на природата ” разясни екологът. Под формата на забавна презентация, Юсева описа на децата за цветните контейнери и тяхното предопределение. За да покажат своята ученолюбивост и какво са научили в открития урок, учениците бяха разпределени по групи и съумяха усърдно да изработят своите коледни играчки.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР