По инициатива на кмета Свилен Шитов в Девня ще отвори

...
По инициатива на кмета Свилен Шитов в Девня ще отвори
Коментари Харесай

В Девня изграждат модерен детски комплекс 


По самодейност на кмета Свилен Шитов в Девня ще отвори порти първият по рода си в града Обединен детски комплекс за извънкласни действия, който би трябвало да се утвърди като Център за развиване на ползите, качествата и компетентностите на деца и възпитаници от общината. Той ще се обитава в някогашната двуетажна забавачка на ул. „ Фронтоваци “ в кв. „ Девня 1 “, чиято разгъната застроена повърхност е 1400 кв. м. Сградата се ремонтира с усилени темпове, а редом с това се разчиства и обновява големият двор на зданието, където ще проработи неповторима интерактивна площадка, на която ще се организират занятия, свързани с сигурността на придвижването и други

Обединеният детски комплекс се построява със средства, които Община Девня завоюва по план „ Красива България “. Неговата активност ще се разпростира в 8 съществени посоки. В съвременно оборудваните зали малчуганите ще могат да учат гайда, дудук, български национални танци.
Специален акцент в работата на новото културно-образователно и спортно средище ще бъде стимулирането на гениите на децата в предучилищна възраст. В центъра ще се обитават и школи по тенис на маса, битка, бойни изкуства и ракетомоделизъм.

За да обезпечи нуждата от педагогичен и непедагогически личен състав в центъра, общината усили своята бройка във функционалност „ Образование “ и ще финансира издръжката на 12 щатни бройки. Предвижда се ремонтно-възстановителните действия в постройката и двора да приключат до края на годината.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР