По инициатива на кмета на община Баните Павлин Белчев беше

...
По инициатива на кмета на община Баните Павлин Белчев беше
Коментари Харесай

Епископ Висарион и Районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов ...

По самодейност на кмета на община Баните Павлин Белчев беше отслужен молебен за здраве за жителите на Общината, както и за всички българи от духовните водачи на двете религии в региона. Поводът е навършването на една година от кончината на предходния кмет на община Баните Милен Белчев. Преди една година община Баните бе покрусена от загубата на дългогодишния кмет на с. Оряховец Невен Белчев и малко по-късно и на брат му - кмета на общината Милен Белчев. Те изгубиха борбата с Ковид -19. На изключителни локални избори за кмет на община Баните бе определен синът на Милен Белчев - Павлин Белчев.

Благодарствен молебен и водосвет за здраве в църквата „ Успение Богородично “ в Баните отслужиха дружно със службата за празника отдаден на Свети Апостол Андрей Първозвани Негово Преосвещенство свещеник Висарион в съслужение със свещеноиконом Запрян Шишков и протойерей Николай Рангелов. На службата участваха кметът Павлин Белчев, зам.-кметът Зорка Маджарова, секретарят на община Баните Здравко Патев, ръководителят на Общинския съвет Севдалин Хъшинов, Пенко Токучев и други



Районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов направи дуа (молитва) за благополучие и благодат пред джамията в село Оряховец. В дуата си той се обърна към всевишния Аллах да опрости и помилва напусналите земния живот и да ги подари с Дженнет във вечността, за излекуване от всички заболявания и предотвратяване от бедствия и несгоди на общината и страната, за благополучие и благодат на обществото. В заключението си мюфтията прикани хората да се завърнат към правилата на религията, където ще намерят трайното благополучие и благополучие, да се уповават на Всевишния Аллах, с цел да бъдат устойчиви при посрещането на тестванията в живота.



На молитвата участваха кметът Павлин Белчев, ръководителят на Общинския съвет Севдлин Хъшинов, кметът на с. Оряховец Карамфил Шуменски, имамът и мюсюлманското настоятелство на с. Оряховец.

„ Изминаха единствено няколко месеца откогато поех кметската служба, само че имам чувството, че са минали години. Не е елементарно да управляваш дребна планинска община в пандемия, още повече в родното ми място, защото те боли за всеки убит живот. Трудностите и нещастията са в действителност доста, само че не ме отхвърлят, стимулират ме да дам всичко от себе си, с цел да имат хората в общината по-голяма сигурност и по-добро качество на живот оттук насетне. Най-важното е да бъдем здрави. Благодаря на духовните водачи на двете религии за това, че се отзоваха и се помолиха за здравето на всички поданици на община Баните и за всички българи в тези сложни времена “, сподели Павлин Белчев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР