По инициатива на кандидата за кмет на община Стамболийски Георги

...
По инициатива на кандидата за кмет на община Стамболийски Георги
Коментари Харесай

Кандидатът на ГЕРБ за втори кметски мандат в Стамболийски Георги Мараджиев помогна да бъде ремонтирана старата сграда на жп гарата в града

По самодейност на претендента за кмет на община Стамболийски Георги Мараджиев е почнал по този начин дълго чаканият ремонт на постройката на жп гарата в града. Той е реалност след диалог на Мараджиев с шефа на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски за нуждата от реорганизация на остарялата и рушаща се постройка.

Тя и прилежащите постройки са благосъстоятелност на националната компания. По думите на Мараджиев НКЖИ е имала направен план за ремонт на обекта на стойност 200 000 лв., само че след спомагателен диалог е станало ясно, че компанията в действителност ще влага в ремонта 600 000 лв.. Ще се направи нов покрив, топлоизолация, нова дограма, нова настилка, рампа за инвалиди.

Освен това инж. Папукчийски е уведомил претендента за кмет, че старите полусрутени постройки до главната постройка ще бъдат съборени и на тяхно място ще бъде изработен паркинг. Мараджиев е споделил, че това е била една негова фантазия за визията на гарата, по тази причина още при започване на първия си мандат е пратил писмо до НКЖИ с искане да бъдат закупени тези остарели постройки, които да бъдат съборени и на тяхно място да бъде изработен паркинг.

„ Така или другояче това ще се случи и новата жп гара ще се свърже прелестно с новия център и площад на ул. „ Търговска “ “, посочи Георги Мараджиев.

Той акцентира, че е доста значимо локалната власт да има добър разговор с държавните институции и държавното управление, тъй като единствено тогава се получават нещата и се трансформира образа на общините.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР