По информация от ЦИК, подготовката за вота вече е приключила.

...
По информация от ЦИК, подготовката за вота вече е приключила.
Коментари Харесай

ЦИК забрани масовите смени в районни комисии в последния момент

По информация от ЦИК, подготовката за вота към този момент е завършила. Навсякъде секциите са обезпечени с машини и хартия, а близо 1/3 от всички машини, с които ще гласуваме, към този момент са били тествани от държавната администрация.

Заради всеобщата промяна на членове на районните комисии в последния миг, през днешния ден следобяд ЦИК излезе с писмо до всички районни комисии, като не разрешава смени, в случай че новите членове не са от формалния лист със заместници.

В Хасково да вземем за пример промяната до последно сътвори проблем при приемането на изборните материали. Има даже случай на заместник-председател на комисия, който не знае, че е назначен за подобен.

 Автокрадец блъсна служител на реда в София, удари паркирани коли и избяга (ОБНОВЕНА) България 1 мин. Автокрадец блъсна служител на реда в София, удари паркирани коли и избяга (ОБНОВЕНА)  Как да се погрижите най-добре за климатика си – препоръки за профилактика Съдържание от сътрудници 3 мин. Как да се погрижите най-добре за климатика си – препоръки за профилактика  Какво значи междинна скорост и по какъв начин тол камерите ще я засичат? Експерт: Няма да е толкоз дейно Тази заран 2 мин. Какво значи междинна скорост и по какъв начин тол камерите ще я засичат? Експерт: Няма да е толкоз дейно  „ Два язовира могат да станат локви “: Изпращаме топъл октомври, само че какъв ноември ще посрещнем? Тази заран 2 мин. „ Два язовира могат да станат локви “: Изпращаме топъл октомври, само че какъв ноември ще посрещнем?  Откриха зони на Марс, в които може да има живот Любопитно 2 мин. Откриха зони на Марс, в които може да има живот  Майката на Димитър от Цалапица: Моля ви, господин Борислав Сарафов, елате и направете инспекция по случая Тази заран 2 мин. Майката на Димитър от Цалапица: Моля ви, господин Борислав Сарафов, елате и направете инспекция по случая  Акция на Министерство на вътрешните работи в Бургас: Задържаха жена, занимавала се с „ друсан чай “ Тази заран 3 мин. Акция на Министерство на вътрешните работи в Бургас: Задържаха жена, занимавала се с „ друсан чай “  Автокрадец блъсна служител на реда в София, удари паркирани коли и избяга (ОБНОВЕНА) България 1 мин. Автокрадец блъсна служител на реда в София, удари паркирани коли и избяга (ОБНОВЕНА)  Как да се погрижите най-добре за климатика си – препоръки за профилактика Съдържание от сътрудници 3 мин. Как да се погрижите най-добре за климатика си – препоръки за профилактика  Какво значи междинна скорост и по какъв начин тол камерите ще я засичат? Експерт: Няма да е толкоз дейно Тази заран 2 мин. Какво значи междинна скорост и по какъв начин тол камерите ще я засичат? Експерт: Няма да е толкоз дейно  „ Два язовира могат да станат локви “: Изпращаме топъл октомври, само че какъв ноември ще посрещнем? Тази заран 2 мин. „ Два язовира могат да станат локви “: Изпращаме топъл октомври, само че какъв ноември ще посрещнем?  Откриха зони на Марс, в които може да има живот Любопитно 2 мин. Откриха зони на Марс, в които може да има живот  Майката на Димитър от Цалапица: Моля ви, господин Борислав Сарафов, елате и направете инспекция по случая Тази заран 2 мин. Майката на Димитър от Цалапица: Моля ви, господин Борислав Сарафов, елате и направете инспекция по случая  Акция на Министерство на вътрешните работи в Бургас: Задържаха жена, занимавала се с „ друсан чай “ Тази заран 3 мин. Акция на Министерство на вътрешните работи в Бургас: Задържаха жена, занимавала се с „ друсан чай “

И в РИК-Ямбол валят заявки за промени в състава на секционните комисии, най-често поради болест.

Ако машина се повреди до степен на опция да се организира машинно гласоподаване, районната изборна комисия би трябвало да вземе решение за прекратяване на машинното гласоподаване в тази секция и там то ще продължи с хартиени бюлетини.        

Смяната тутакси на всяка машина за гласоподаване пък би трябвало да стане автоматизирано, увериха от компанията, отговаряща за тях.

Според формалните данни на Министерство на външните работи с машини ще се гласоподава единствено в някои страни от Европейски Съюз

Как върви подготовката за изборите в страната - вижте във видеото.

Последвайте ни за още настоящи вести   в   Гугъл News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във   VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР