По информация на Главна дирекция Гранична полиция“ от началото на

...
По информация на Главна дирекция Гранична полиция“ от началото на
Коментари Харесай

25 000 украински граждани са влезли на наша територия

По информация на Главна дирекция „ Гранична полиция “ от началото на спора в Украйна до през днешния ден на всички пунктове на българо-румънската граница в България са влезнали близо 25 000 украински жители. На границата са подадени 73 молби за филантропична протекция, споделят още управляващите.

От там напомнят, че жителите на Украйна имат право на безвизово влизане в  България и право на престояване 90-дневен престой в границите на всеки 6-месечен интервал в Република България.

Срокът може да бъде удължен по филантропични аргументи, свързани с изключителни условия.

Украинските жители, които желаят да продължат безвизовия си престой в България, могат да подадат заявление в дирекция „ Миграция “ преди приключването на позволения период на престояване по силата на безвизовия режим. Бланка на заявката се получава на място или се попълня авансово, като се изтегля от интернет страницата на дирекцията.

Гражданите на Украйна, които желаят да получат интернационална протекция (статут на емигрант или филантропичен статут), могат да подадат заявление в поделенията на Държавната организация за бежанците при Министерски съвет, пред органите на дирекция „ Миграция “ и Главна дирекция „ Гранична полиция “.

Нов ситуационен център отвори порти на Дунав мост.

Представители а разнообразни организации са подготвени да дават заслон и информация на идващите у нас.

Трафикът на Дунав мост продължава да е сериозен.

Средно за денонощие към 2 хиляди души, бягащи от Украйна, влизат у нас.

„ Тук при нас всеки може да получи подкрепителни питиета, чай, кафе, вода. Много майка търсят и топла вода да бебетата си, с цел да им разтворят приспособеното мляко, търсят се и памперси ”, изясни шефът на БЧК-Русе Антоанета Ябанозова.  

„ Планира се и да се сложи връзка с интернет, както и мобилен телефон, който украинците, които нямат опция и телефоните им нямат акумулатори, могат да се свържат със своите близки, да им кажат къде са или в случай че им е належащо да потърсят по какъв начин да тръгнат до идната локация накъдето са тръгнали посредством интернет ”, добави Симона Христова от Община Русе.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР