По информация на БТА Апелативният съд постановява условно предсрочно освобождаване

...
По информация на БТА Апелативният съд постановява условно предсрочно освобождаване
Коментари Харесай

Осъденият за опита за атентат срещу Алексей Петров през 2015 г. пуснат на свобода май месец

По информация на Българска телеграфна агенция Апелативният съд постановява условно предварително освобождение на Логвиненко на 29 май, като му постанова изпитателен период в размера на наказването, което му остава да изтърпи. Към 12 април то е две години, шест месеца и 11 дни.

 

„ Към сегашния миг наказаното лице е дало задоволително доказателства за своето коригиране “, се показва в претекстовете на съда.

 

С определението си апелативните съдии анулират решението на Софийски градски съд, с което настояването на Логвиненко за освобождение е отхвърлено. Според съдията молбата на наказания е неоснователна, тъй като въпреки да е преполовен срокът на изтърпяване на присъдата, по смисъла на закона, не са налице останалите предпоставки за предварително освобождение, най-важната от които е представянето на безапелационни доказателства за коригиране на ограничения от независимост.

 

Шефът на пандиза е дал мнение, че са нужни най-малко още шест месеца, през които държанието на наказания да бъде прецизно следено, като отбелязва, че макар няколко поощрения и награди, държанието на Логвиненко в пандиза не е било напълно безрезервно. Прокурорът също е изискал да не бъде почетена молбата на наказания.

 

Също по този начин от затворническата администрация показват, че Логвиненко демонстрира положително държание и блян към безпроблемно изтърпяване на наказването, само че и демонстрира неразумно и рисково държание.

 

На 6 юли 2021 година Логвиненко е приет за отговорен от Върховния касационен съд за това, че от началото на пролетта на 2014 година до 29.10.2015 година в съучастничество като помощник с Артьом Темпински – причинител, Максим Чорний – причинител, и Йевен Балков – помощник, съзнателно улеснил осъществяването на опит за ликвидиране на Алексей Петров.

 

Той е набавил пари, провел следенето и дал препоръки, като на 29.10.2015 година в гр. София причинителите произвели изстрели с два броя гранатомети към лек автомобил, в който пътували Алексей Петров и негов сателит. Автомобилът бил брониран и снарядите не проникнали в него.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР