По-хладното и дъждовно време това лято е резултат от фаза

...
По-хладното и дъждовно време това лято е резултат от фаза
Коментари Харесай

Експерт: Следващите години ще бъдат със студени зими и хладни лета

По-хладното и дъждовно време това лято е резултат от фаза на 11-годишен цикъл, в която се намира Слънцето в този момент. Това сподели доцент Борис Комитов – началник на Центъра за безоблачен и слънчево-земен мониторинг в Стара Загора, представен от БНР.
Според специалиста, под въздействие на слънчевия най-малко, който ще бъде доближат през 2019 година, идващите няколко години ще са със студени зими и хладни и дъждовни лета.

„ България да се ориентира към климатично-независима стопанска система. Трябва да имаме рационална тактика в региона на стопанската система, реиндустриализация, развъждане на културите, които подхождат на нашите условия, примерно каквито са били през 19 -ти век. Тогава не са се сеели субтропични култури. Морският туризъм ще става все по-непечеливш през идващите десетилетия”, разяснява още доцентът.

Според него страната ни би трябвало да развива нуклеарната енергетика и топлоелектрическите централи. Той дефинира като „ спекулации” изказванията, че въглеродният двуокис от ТЕЦ-овете може да повлияе на климата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР