По-хладно от обичайното за сезона беше времето днес. Във Враца

...
По-хладно от обичайното за сезона беше времето днес. Във Враца
Коментари Харесай

Очакват ни облаци и слаби валежи, а през уикенда повече слънчеви часове

По-хладно от нормалното за сезона беше времето през днешния ден. Във Враца оптималната температура беше едвам 12°, в Ловеч, Монтана и Кнежа 13°. По-топло беше по Черноморието и в югозападните региони от страната, където вятърът е от югоизток. На доста места имаше и ръмежи, а на Мусала преваля и сняг.

През нощта слаби превалявания ще има в Югозападна България и по Черноморието. Утре минималните температури ще бъдат сред 8 и 14 градуса, в София - към 10°.

Максималните температури едва ще се покачат и в множеството региони ще бъдат сред 17 и 22 градуса. Ще бъде облачно, само че превалявания ще има на малко места и ще бъдат слаби. Ще продължи да духа слаб, в Югоизточна България и по Черноморието , сдържан вятър от изток-североизток.

И на морския бряг облачността ще е забележителна, а тук-там едва ще превали. Ще бъде доста прохладно с сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала, след обяд тук-там по южното крайбрежие и до 5 бала, при което височината на вълните е от 2,5 до 4 метра.

В планините ще бъде облачно и мъгливо, тук-там със слаби валежи от дъжд, а по най-високите елементи от сняг. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури в курортите ще са от 9° на Алеко до 15° в Банско.

В по-голямата част от Балканите облачността ще е забележителна и тук-там в западната половина от полуострова ще превалява дъжд.

Под въздействието на просторен антициклон в Източна Европа ще бъде слънчево, в утринните часове с мъгли. Със забележителна облачност и превалявания ще е на Британските острови, в Централна Европа и на Скандинавския полуостров.

У нас, и в петък слаби валежи ще има основно в Югозападна България и по Черноморието. През почивните дни се чакат повече слънчеви часове. Минималните температури ще продължат да се намаляват, само че оптималните ще тръгнат нагоре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР