По характера на сънищата могат да се поставят диагнози и

...
По характера на сънищата могат да се поставят диагнози и
Коментари Харесай

Сънищата могат да предскажат бъдещи болести

По характера на сънищата могат да се слагат диагнози и даже да се предскажат бъдещи заболявания. Съвременната медицина е разкрила връзка сред болесттите на индивида и характера на неговите сънища.

И в това няма никаква мистичност. Защото по време на сън мозъкът не си почива, а превключва на различен режим на работа. Почти не реагира на външните фактори, само че е ангажиран да ревизира работата на всички системи в организма.

Подсъзнанието стартира интензивно да проучва тази информация, която се е натрупала денем, само че най-важното е, че то обработва и проучва това, което съзнанието е пропуснало “покрай ушите си ”. Към този тип информация се отнасят сигналите от нашите вътрешни органи.

Чрез подсъзнанието може да се слагат диагнози

Ако в някой орган има нарушавания или проблеми, макар че заболяване още може и да не се е появило, този орган изпраща до мозъка слаби сигнали за паника. През деня тези сигнали не се възприемат, само че през нощта подсъзнанието ги фиксира и трансформира в облици, с цел да им обърнем внимание. Провокирани от такива сигнали, ние сънуваме ужасни сънища и кошмари, които съвсем постоянно са наситени с ярки, запаметяващи се облици. Понякога тези облици са директно свързани с повредените органи.

Според експертите можем и би трябвало да се доверяваме на такива сънища. Защото те могат да разрешат да се предвижда: болест още няма, само че всички предпоставки за нея към този момент съществуват.

Известни психиатри, посветили години наред на проучването на сънищата, настояват, че хроничният гастрит може да се планува, в случай че се проучват сънищата месец преди появяване на явните признаци. По същия метод:

- проблемите с дихателните органи - туберкулоза, астма, бронхит, могат да се виждат два месеца преди симптомите;

- хипертония - 2-3 месеца преди това;

- алкохолизъм - 5-6 месеца;

- неврози и депресии – от една седмица до един месец.

Сърдечноболните сънуват по какъв начин ги преследват, а хипертониците земетресния, произшествия и така нататък

 Сънища за Черен дроб

Знаете ли, че асматиците сънуват по какъв начин ги душат, а тези с болен черен дроб - че ядат сурово месо. Нека забележим кои сънищата могат да предскажат бъдещи заболявания.

Сънища, подсказващи сърдечни заболявания

Обикновено те се съпровождат със страшни сънища, поради които човек се разсънва в студена пот измежду нощ. Често сънищата на сърдечноболните съдържат картини на гонене, като че ли някой ви гони и вие падате в бездна, или пък участвате в гневна конкуренция за нещо. Практически постоянно в такива сънища участва и боязън от гибелта.

Сънища, подсказващи хипертония

При хората с такава диагноза сънищата са откъслечни и прекъсвани от чувство за паника, която държи човек, до момента в който се разсъни. Хората най-често виждат следните облици: естествени произшествия (земетресения, урагани, наводнения); сриване на дома и околните остават под отломките; рухване в дупка или попадане в някаква огромна тръба; военни дейности или терористични актове. Често сънищата на хипертониците са наситени с тътнещи или свистящи звуци, от които заглъхват ушите.

Сънища, подсказващи хипотония

 Страшни сънища

Сънищата на хипотониците са вяли, посърнали надали не, ту се прекъсват, ту се възобновяват. Човек желае, а му е невероятно да помръдне, да повдигне нещо или да преплува река да вземем за пример. Сюжетите на тези сънища са по какъв начин по някакъв метод се изпомпва кръвта ви и всевъзможни вампирски тактики, а вие нямате опция и предпочитание да се съпротивлявате. Дори не изпитвате боязън, а единствено безразличие и незаинтересованост.

Сънища, подсказващи заболявания на дихателните органи и астма

Бързи, трескави сънища с ярки, от време на време фантастични облици. Човек усеща в съня си по какъв начин го душат, по какъв начин нещо огромно и тежко е притиснало гърдите му – да вземем за пример мъхната горила или огромно крепко куче скача върху гърдите му. Или още по-зловещо: заравят ви живи в земята; вие стенете; обгръщат ви някакви пипала; засипва ви лавина или се оказвате на място, където е невероятно да дишате - в трюма на транспортен съд или на друга планета, където няма О2. Или пък сънувате по какъв начин се събуждате и желаете да избягате от всичко, само че нямате сили за това.

Сънища, подсказващи стомашно-чревни болести

 Сънищата за заболявания

За хората с такива проблеми са присъщи освен зрителни, само че и вкусови чувства по време на сън, които по принцип са много неприятни. При заболявания на черния дроб постоянно сънувате сборичкване и раняване с нож, както и кръв в близост. Усещате нейния усет, усещате и горчилка.

Сънища, подсказващи нарушено храносмилане

За нарушено храносмилане алармират картини, в които участва сурово месо - постоянно изкормено от животно или даже от човек, развалена риба, видоизменени или отровни зеленчуци - плодове, както и изпадане на личните зъби. При събуждане имате чувството за гнусливост и прилошаване.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР