По-голямата консумация на ултрапреработени храни може да е свързана с

...
По-голямата консумация на ултрапреработени храни може да е свързана с
Коментари Харесай

Ултрапреработените храни може да са свързани с повишен риск от рак

По-голямата консумация на ултрапреработени храни може да е обвързвана с нараснал риск от развиване и гибел от рак, демонстрира наблюдателно изследване, ръководено от Имперския лицей в Лондон.

Изследователи от Факултета по публично здраве на образователното заведение са изготвили най-изчерпателната досега оценка на връзката сред ултрапреработените храни и риска от развиване на рак. Ултрапреработените храни са хранителни артикули, които са били мощно модифицирани по време на производството им, като газирани питиета, всеобщо създаван пакетиран самун, доста подготвени ястия и множеството зърнени закуски.

Ултрапреработените храни постоянно са относително евтини, комфортни и мощно рекламирани - често като здравословни разновидности. Но тези храни нормално са с по-високо наличие на сол, мазнини и захар и съдържат изкуствени добавки. Понастоящем е добре документирано, че те са свързани с редица неподходящи последствия за здравето, в това число затлъстяване, диабет вид 2 и сърдечносъдови болести.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР