По-голямата част от всекидневната работата на професионалните мениджъри в офиса

...
По-голямата част от всекидневната работата на професионалните мениджъри в офиса
Коментари Харесай

10 фрази, които ви карат да звучите пасивно-агресивно на работното място

По-голямата част от всекидневната работата на професионалните мениджъри в офиса се реализира като връзка посредством имейли. За страдание, може да е мъчно посредством компютъра да прецените нюансите на нечий звук в диалога. Все отново, не е изключено и вашите имейли да наподобяват малко нападателни. Независимо дали съзнателно или неумишлено, пасивно-агресивното държание на работното място може да накара другите да се усещат неловко, да сътвори напрежение и даже да заплаши работата.

Скорошно изследване от WordFinder by Your Dictionary (б.р. онлайн приложение за търсене на думи), събра данни от Ahrefs и Гугъл Adwords, с цел да определи най-използваните по едно и също време пасивни, само че и нападателни работни изречения. Най-интересното е, че  повечето от които наподобяват много безобидни на пръв взор. „ За положително или за неприятно, цифровата връзка, без значение дали е посредством имейл или директни известия на платформи, не ни разрешава да забележим незабавните реакции един към различен – заради което търсим способи по какъв начин „ учтиво “ да изразим раздразнението си “, изяснява представителят на WordFinder Джо Меркурио.  „ В резултат на това разочарованието и неразбирателството с/и сред чиновниците са на рекордно високо равнище, като самият звук се пояснява много неправилно в връзката по имейл. “

Ето топ 10 на по едно и също време пасивни и  нападателни изречения в връзката на работното място:

1. Моля за съвет…

2. Това към този момент го отбелязахме….

3. Само да припомня приятелски…

4. Ще го направя….

5. Благодаря предварително…

6. Във връзка с последния ни разговор…

7. Ако е нужно да се обърнем назад…

8. Според данните от последния ми имейл….

9. Както към този момент обещахте…

10. Както към този момент обсъдихме….

Но WordFinder също разпознава някои от работните изречения, които носят минимум бездейност и експанзия по едно и също време: „ Извинете, че ви трежова още веднъж “, „ Когато е невъзможна актуализациуя на това “ и „ Ще се погрижа за това “.  Според Меркурио разликата в изпращането и предаването на тези изречения е обвързвана с времето и отношението. Той също по този начин приканва чиновниците да помислят два пъти, преди да изпратят имейлите си.  „ За да споделят дейно, чиновниците би трябвало да помнят да не дават отговор на известия или имейли, когато са разочаровани. Те също би трябвало да носят положителни планове, да демонстрират съпричастност и поощрение и да заобикалят компютърната студенине. Като главно предписание: в случай че се чувствате неловко да го четете, пробвайте да преосмислите метода и настройката си. Комуникацията е една от най-важните елементи на ефикасната работа в несъмнено работно място, съгласно BetterUp. Именно тя е в положение да увеличи „ морала на чиновниците, ангажираността, продуктивността и удовлетворението им “.

Комуникацията също усъвършенства работата в екип и координацията и оказва помощ да се обезпечи по-добро показване на екипите в дадена компания като цяло.  Meркурио поучава експертите да вкарат „ Златното предписание “ на работното място, когато става въпрос за взаимоотношение и другарство с другите.  „ Отнасяйте се с хората по този начин, както бихте желали да се отнасят с вас. Първото, за което би трябвало да си дадете сметка е дали поръчката за връзка е по-подходяща за имейл или диалог лице в лице. Ако това е нещо, което може да бъде предадено по имейл, прочетете още веднъж имейла и помислете за неща като звук и по какъв начин той ще бъде общопризнат. Като цяло откритата и почтена връзка е най-хубавият метод хората да работят дружно “, изяснява Джо Меркурио.

Източник:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР