По-голямата част от църквите са консервативни църкви, които отговарят на

...
По-голямата част от църквите са консервативни църкви, които отговарят на
Коментари Харесай

Една четвърт от Обединените методистки църкви в САЩ са напуснали в разкол заради забраната на LGBTQ. Какво се случва сега?

По-голямата част от църквите са консервативни църкви, които дават отговор на това, което считат за неуспех на Обединените методисти да наложат забрани за еднополовите бракове и ръкополагането навън ЛГБТК лица.

Очаква се новата година да донесе повече промени.

Първата законодателна среща за цялата деноминация от осем години, планувана за пролетта на 2024 година, ще прегледа апелите за либерализиране на политиките по отношение на брака и ръкополагането. Той също по този начин ще разиска съперничещи оферти, или за децентрализация на интернационалната черква - която има най-малко толкоз членове отвън Съединените щати, колкото и в - или даване на конгрегации в чужбина със същата алтернатива за овакантяване, която са имали техните сътрудници в Съединени американски щати.

The разколът бележи историческа смяна в деноминация, която до неотдавна беше третата по величина в Съединените щати и може би най-близката до главното течение на американската религиозна просвета - нейните камбанарии, изпъкнали на селски кръстопътища и градс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР