По-голямата част от срещите с неидентифицирани летящи обекти се гледат

...
По-голямата част от срещите с неидентифицирани летящи обекти се гледат
Коментари Харесай

Най-известните случаи на НЛО в историята

По-голямата част от срещите с неидентифицирани летящи обекти се гледат с малко неуважение. Лесно е да се разбере за какво. Намекът, че някой е забелязал извънземен, пилотиращ галактически транспортен съд към нощното небе, е задоволителен, с цел да набръчка челото на множеството разумно мислещи хора.

Предполагаемите наблюдения на галактически кораби са документирани през цялата история. Обекти в атмосферата с формата на дискове, пури и пирамиди датират от епохи.

Причината е удостоверение на човек с име Дейвид Груш – някогашен анализатор за американското Министерство на защитата

На фона на това, че Американския конгрес ще организира чуване на очевидци, което би трябвало да дефинира дали федералното държавно управление разполага с извънземни технологии ви представяме някои от по-забележителните исторически наблюдения на НЛО:

Инцидентът в Розуел - юли 1947 година

Да стартираме с Краля на загадките към НЛО - Розуел. Това е добре разказана история с интриги, прикрития и, несъмнено, първото изтекло видео на хипотетична извънземна аутопсия. Въпреки че се оказа, че 17-минутният черно-бял филм, който се появи през 1995 година, е просто добре сниман фалшификат, има доста други необяснени неща за случилото се в пустинята Ню Мексико през лятото на 1947 година

Колкото и да е необичайно, най-известното наблюдаване на НЛО в историята не включва никакви наблюдения на директно НЛО. Никой в ​​малкия град в окръг Чавес не оповестява, че е видял транспортен съд в небето при започване на юли 1947 година Въпреки това информацията, която по-късно изтече за спешното кацане на тайнствен летящ обект, скоро трансформира „ Инцидентът в Розуел “ в международно събитие.

70 години по-късно „ Розуел “ към момента е синоним на извънземни, галактически кораби и други сходни. Това е занимателна история, която даде на уфолозите доста да приказват, а на маркетинговите организации в Ню Мексико - доста способи да вършат пари. Истината, в случай че може да се има вяра, е малко по-малко вълнуваща. „ Извънземният галактически транспортен съд “ в действителност бил метеорологичен балон.

В средата на 90-те Военновъздушни сили на Съединени американски щати пуснаха обстоен отчет от 231 страници, в който в детайли разказват по какъв начин случаят е бил потулен, с цел да се резервира мълчанието на „ Проекта Могул “. Могул бил строго секретно военно дружество, което употребява метеорологични балони за огромна надморска височина, натоварени със особено съоръжение, предопределено да наблюдава и следи руските нуклеарни опити.

Камарата на представителите на Съединени американски щати провежда незабравим панел за НЛО

Слуховете за тела, които образуват основата за измамата с аутопсията, се оказа ли манекени на борда. Това въпреки всичко е формалната история…

Инцидентът с НЛО в Аврора, Тексас - април 1897 година

50 години преди световноизвестния случай в Ню Мексико НЛО е видяно над дребния град Аурора, Тексас. Ранобудните хора на Аврора забелязали дискообразен обект. Те обаче не го зяпали дълго време, тъй като той се врязал в едно от перките на вятърна мелница и се приземил спешно върху плантация.

Историята е написана в Dallas Morning News от известния локален публицист. Според него кораба, за който се оповестява, че е затрупан с „ неразгадаеми писмени знаци “, е с извънземен генезис. Той цитира офицер от армейската сигнална работа от близката база Форт Уърт. Военният твърдял, че водачът на кораба „ не е от този свят “ и „ най-вероятно е роден на планетата Марс “. Твърди се, че марсианският водач и неговият транспортен съд са били заровени в непосредствен бунар.

Разбира се, слуховете за машинация бързо се популяризирали, само че макар че наподобява евентуално цялата работа с марсианския водач да е небивалица, тя не изяснява какво тъкмо се е разрушило във фермата.

Римски срещи с НЛО

Въпреки че човечеството постоянно е ставало очевидец на странни неща в небето, които не могли да схванат и обяснят, публично документиране на такива събития не е почнало до римско време.

Може би първото документално споменаване идва през 218 година прочие н. е., когато историкът Ливий написа за „ корабите-фантоми, виждани да блестят в небето “.

42 години след документирането на неидентифицирани летящи обекти от Ливий идва Гай Плиний Секунд, прочут също като Плиний Стари, със личното си удивително удостоверение. Писателят, естествоизпитател и мъдрец написа за срещата си с нещо, което може да е било НЛО, само че което е - по-вероятно - метеор.

Подозрителните сигнали обаче биха могли да бъдат и някакъв тип радиосмущения

Той написа в глава 35 от своя труд, Naturalis Historia: „ Имаме роман за искра, падаща от звезда и възходяща с приближаването й до земята, до момента в който стане с размерите на луната, светейки като че ли през облак; по-късно се върна в небесата “.

Две години след Плиний се появяват още клюки за неща в небето над Римската империя.

През 74 прочие н. е. Плутарх от Херонея написа за въздушна тайнственост, която се е случила по време на кървава борба сред армиите на Лукул и Митридат VI в Азия. Плутарх написа за голям и видимо ярък обект в небето сред армиите, който е бил „ с форма на съд за вино “ и бил в сребрист цвят.

Всъщност голям брой римски писатели и историци са писали обстойно и нашироко за разнообразни срещи с НЛО.

След Ливий, Плиний и Плутарх за такива срещи са писали и Паул Орозий, Сенека Стари и Йосиф Флавий. Всички те не се страхували да документират своите наблюдения на тайнствен транспортен съд над главите си.

Проблемът с тези „ отчети “ е, че доста римски историци и писатели се движат сред действителност и небивалица. Така че е мъчно да се разбере къде свършва истината и стартира измислицата. Разбира се, същото може да се каже за всички исторически трудове.

Извънземни в небето над Нюрнберг - април 1561 година

Случаят на извънземни в небето над Нюрнберг освен, че включва голям брой извънземни обекти, само че също по този начин може би най-голямото всеобщо наблюдаване от този тип до момента.

През 1561 година сегашният немски град Нюрнберг е бил самостоятелен град-държава в границите на Свещената Римска империя. Когато слънцето изгрява на 14 април, хората по улиците на града почнали да виждат редица необикновени обекти в небето над главите им. Очевидци оповестяват, че са следили „ борба “.

Предмети с форма на копия, триъгълници, цилиндри, сфери, кръстове и луни се стреляли в близост, блъскайки се един в различен, до момента в който голям гръм не поставил завършек на спектакъла.

Тогавашен вестник оповестява за странните небесни феномени, като написа следното: „ Глобусите летяха напред-назад между тях и се биеха гневно един с различен повече от час. И когато спорът беше най-интензивен, те се умориха дотам, че всички те паднаха от слънцето надолу върху земята, „ като че ли всички изгоряха “ и по-късно изчезнаха на земята в пушек “.

Не става дума за настъпление на извънземни, а за изхвърлено гориво от ракета на „ Спейс Екс “

Разбира се, има много дребна възможност това да е някаква извънземна борба, водена над главите на стотици изпълнени със благоговение баварци. Има научно по-логични и може би по-вероятни пояснения. Една водеща доктрина изяснява всичко като метеорологичен оптичен трик, наименуван „ Пархелий “, при който слънчевата светлина се пречупва от ледени кристали в атмосферата, създавайки усещане за голям брой движещи се слънца.

По това време се е гледало на това събитие като на някаква интервенция или обръщение от Бог. Сега гледаме обратно с по-атеистични и скептични очи. Лесно е да отхвърлите всички тези „ наблюдения “ като измислици, неистини, измами или неправилни тълкувания. И може би ще бъдем прави да го създадем.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР