По-голямата част от руснаците не се страхуват от коронавируса и

...
По-голямата част от руснаците не се страхуват от коронавируса и
Коментари Харесай

Повечето руснаци не се страхуват от Covid и не искат да се ваксинират

По-голямата част от руснаците не се опасяват от ковид и не желаят да се имунизират против причиняваното от него заболяване. Това демонстрира изследване на публичното мнение, представено от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че сондажът е индикативен за компликациите пред тактиката за мечтаното от президента Владимир Путин всеобщо имунизиране на руснаците.

62 % от участниците в анкетата, извършена предишния месец от института " Левада ", не желаят да си слагат съветската ваксина Спутник V. Препаратът играе водеща роля във имунизационната тактика на Русия, която го употребява и за външнополитически цели.

Делът на нежелаещите да се имунизират е същият като в сходно изследване през февруари. За сметка на това искащите са намалели с 4 % - от 30 на 26 на 100. Една десета от интервюираните са споделили, че към този момент са имунизирани.

Мнозинството от респондентите (56 процента) са декларирали, че не се опасяват от заболяването. Делът на руснаците на такава позиция е бил същият през февруари, само че доста по-нисък през декември - 41 на 100.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР