По-голямата част от хората подкрепят увеличаването на данъците върху активите

...
По-голямата част от хората подкрепят увеличаването на данъците върху активите
Коментари Харесай

Мнозинството подкрепя увеличаването на данъците върху богатството на най-богатите за набиране на милиарди за NHS, сочи проучване

По-голямата част от хората поддържат увеличението на налозите върху активите на най-богатите хора в опит да се съберат милиарди, сочи изследване през днешния ден.

Установено е, че големите 72% от гласоподавателите биха подкрепили налог от 1-2% върху активи над £10 милиона - мярка, за която се чака да засегне единствено 20 000 души в Обединеното кралство - за набиране на £22 милиарда годишно. Само 13% споделиха, че не биха подкрепили сходна мярка.

Проучването за Tax Justice UK също откри, че съвсем две трети (64%) биха били по-склонни да поддържат политическа партия, която дава обещание по-високи налози върху благосъстоянието от най-богатите да финансират публични услуги като засегнатата от рецесията NHS.

Ръководителят на застъпничеството и данъчната политика в Tax Justice UK, Рейчъл Хенри, сподели: „ Данъчното облагане на благосъстоянието на най-богатите е извънредно известна политика – печеливш глас – и необикновено рационален метод да помогнете за коригирането на страна. Хората във Великобрита...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР