По-голямата част от германските граждани (62%) са намалили времето за

...
По-голямата част от германските граждани (62%) са намалили времето за
Коментари Харесай

Германците спряха да се къпят, за да пестят енергия

По-голямата част от немските жители (62%) са понижили времето за къпане, с цел да вършат спестовност, или се къпят по-рядко. Това сочат резултатите от изследване, оповестено в сряда вечерта от социологическия институт INSA по поръчка на вестник „ Билд “.

Според изследването това са най-вече от последователи на Зелените, от които 33% признават, че се къпят по-рядко и по-бързо, в сравнение с преди няколко месеца.

Почти половината от интервюираните (45%) обявиха, че възнамеряват или към този момент са почнали да се приготвят за евентуално студена зима, да вземем за пример посредством закупуване на генератор за незабавни случаи. Други 44% обявиха, че са подготвени да вземат участие в демонстрации против високите цени на силата, а 50% не поддържат концепцията за митинги.

Роберт Хабек, немският вицеканцлер и министър на стопанската система и опазването на климата, съобщи по-рано в изявление за „ Шпигел “, че взема по-рядко душ заради нуждата от икономисване на сила. Запитан какъв брой време му лишава вземането на душ, Хабек означи, че " негов сътрудник от Нидерландия неотдавна гордо декларирал, че желае да употребява акцията, с цел да понижи междинното време за взимане на душ от 10 на пет минути ". " Засмях се на това. Никога през живота си не съм се къпал и пет минути. Къпя се бързо ", заключи министърът.

От своя страна немският канцлер Олаф Шолц, разяснявайки рекомендацията към всички поданици на Федерална Република Германия да понижат времето за къпане, съобщи следното: " Мисля, че министърът искаше единствено да се изкаже от свое име по този въпрос, а не да споделя на другите какво да вършат. "

На 23 юни немското държавно управление увеличи степента на подготвеност за реагиране на обстановката с лимитираните доставки на газ до втора от общо три, което би трябвало да разреши на оборудванията за предпазване на газ да бъдат запълнени за зимата макар понижените доставки от Русия. Втората степен значи, че държавното управление има право да предлага на фирмите да пестят газ. Третата степен, за която към момента не се приказва, се ползва, в случай че самият пазар към този момент не е в положение да доставя газ. В този случай ролята на дистрибутор се поема от немския регулатор - Федералната мрежова организация, която взема решение кой да получава предпочитано своя газ. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР