По-голямата част от българите не са успели да спестят пари

...
По-голямата част от българите не са успели да спестят пари
Коментари Харесай

Даваме най-голям дял от заплатата за почивка

По-голямата част от българите не са съумели да спестят пари по време на пандемията (58%). Но все пак 20% възнамеряват да влагат в парцели, 10% в личен бизнес, а едвам 7% от българите възнамеряват да държат спестяванията си в банки. Това демонстрира изследване на " Фератум " за настройките на семействата в 12 страни.

В съпоставяне с 2020 година приходите на семействата се покачват във всички страни, включени в изследването, и по-осезаемо в България, Хърватска и Румъния. Спадът в плануваните разноски, следен предходната година, в този момент се обръща - 48% от хората възнамеряват да похарчат същото като предишното лято, а 14% считат да харчат повече. Хората стартират да уголемяват покупките си от артикули от първа нужда към облекла и придобивки за семействата.

Българите възнамеряват да похарчат максимален дял от месечните си приходи за отмора през лятото. Най-малък дял от заплатата си ще дадат за отмора жителите на Финландия, Швеция и Дания. Това е обяснимо защото заплатите в България са най-ниските в Европейски Съюз, и с цел да може човек да отиде на отмора би трябвало да задели по-голям % от приходите си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР