По-голяма нужда от всякога... ООН призова за рекордно ниво на

...
По-голяма нужда от всякога... ООН призова за рекордно ниво на
Коментари Харесай

ООН иска рекордно финансиране за помощ на нуждаещите се

По-голяма потребност от всеки път... Организация на обединените нации прикани за рекордно равнище на финансиране за справяне с световните рецесии, защото войната в Украйна, изключителната обстановка с климата и продължаващата пандемия от Коронавирус взимат своите жертви.Организацията съобщи, че даването на помощ на нуждаещите се през 2023 г ще коства съвсем 50 милиарда евро.
Нуждите порастват, тъй като бяхме изумени от войната в Украйна, от Коронавирус, от климата и се опасявам, че 2023 година ще докара ускорение на тези трендове. Посочваме в нашия отчет, че се надяваме 2023-та да бъде година на взаимност, тъкмо както 2022-ра беше година на страдалчество.
Мартин Грифитс, координатор за незабавната помощ на ООН

Конфликтите, изключително в Украйна, имат тежко световно влияние. Войната разсели милиони хора отвън и вътре в Украйна.
Предоставихме помощ за 13.6 милиона $ в Украйна и, несъмнено, с идването на зимата потребностите ще се усилват. Нашият препоръчан бюджет за Украйна през идната година – най-високият в листата – е 5.1 милиарда $ за Украйна и района.
Мартин Грифитс, координатор за незабавната помощ на ООН

Войната в Украйна изостри дефицита на храна в разрастващите се страни. Организация на обединените нации споделя, че тази и други припокриващи се рецесии са принудили света да се оправя с „ най-голямата световна продоволствена рецесия в актуалната история “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР