По-голяма дигитална свързаност между държавите е една от целите на

...
По-голяма дигитална свързаност между държавите е една от целите на
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Три морета е много амбициозна инициатива, трябва да се намери баланс между геополитиката и бизнеса

" По-голяма цифрова съгласуваност сред страните е една от задачите на самодейността " Три морета " и по време на Коронавирус рецесията тематиката доби ново измерение, нормалността надали ще се върне скоро, рискът от хакерски атаки се усили и още веднъж се заприказва за сигурноста на цифровите услуги. Затова тематиката ще е един от основните цели на тази начинания ". Това сподели пред БНР Надежда Нейнски, посланик и някогашен външен министър.

Според Нейнски значим е ползата на включените в самодейността страни - България, Австрия, Хърватска, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения:

" Когато приказваме за разнообразни геополитически играчи, най-важното за всички нас е те да бъдат сложени в конкурентна среда, да има пазар. Ако приказваме за енергетика - с цел да има енергийна самостоятелност на страните от Централна и Източна Европа, значимо е да има диверсификация и на източниците, и на трасетата, т.е., да има конкурентна среда. Ако средата е конкурентна, цените на енергийните източници ще са разнообразни, тъй като монополните цени постоянно са по-високи ".

" Тази самодейност е доста амбициозна. Една такава самодейност би дала радикално друга вероятност за страните от Централна и Източна Европа. За Европа - да извърши главната си цел, да е обединена и да живее в мир... Инициативата ще влезе на полето на конкуренцията, само че с цел да се трансформира в практическа самодейност, би трябвало да има явен фокус. Трябва да е ясно по какъв начин ще се структурира тази самодейност оттатък представителността и по какъв начин ще се откри баланс сред геополитиката и бизнеса ", добави Нейнски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР