По-голяма част от българското население смята, че чужда намеса в

...
По-голяма част от българското население смята, че чужда намеса в
Коментари Харесай

Тодор Галев: Мнозинството от българите вярва, че не Русия, а САЩ и ЕК се месят в изборите

" По-голяма част от българското население счита, че непозната интервенция в изборите за Европейски парламент и в националните избори на 9 юни може да пристигна от държавното управление на Съединени американски щати. На второ място се показва Европейската комисия. Много по-малко българи считат, че сходна интервенция може да пристигна от Русия или от Турция ", демонстрира изследване на Центъра за проучване на демокрацията*.

Според Тодор Галев, шеф " Научни проучвания " в ЦИД, резултатите се дължат на " склонността на българското общество да има вяра на дезинформация и конспирации ". По думите му страната ни е на едно от първите места в Европейски Съюз и в Европа по дял на популацията, склонно да има вяра на дезинформация и конспирации.

" Почти две трети от популацията има вяра в тайни теории. Почти 40% имат вяра в или споделят дезинформационни изказвания. "

" Конспиративното мислене е надълбоко вкоренено в нашата обществена обстановка ", разяснява Тодор Галев пред.

" Така се демонстрира резултатът българските жители да не имат вяра на формалните институции и медиите, а да имат вяра на способи като " ухо на ухо ", добави той.

" Особено в обществените медии най-многобройни са тези постове, отзиви, които са по-скоро свързани с тайни и дезинформационни послания или са прекомерно крайни. Няма улегналост на мненията, няма чуване на съперника. Мнозинството от българите живеят в лични осведомителни балони. "

Зловредното въздействие Галев дефинира като " въздействие най-много на непознати държавни управления, които се пробват посредством разнообразни механизми, в това число политическа или стратегическа корупция да повлияят върху политики и образуване на публично мнение в други страни ".

" Това се свързва с геополитическата битка за превъзходство и сфери на въздействие, която е извънредно изострена в Европа и освен в Европа. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР