По големите въпроси България няма гледна точка, а това е

...
По големите въпроси България няма гледна точка, а това е
Коментари Харесай

Илхан Кючюк пред Дарик: На България й липсва коалиционна култура, всичко е “one man show“

" По огромните въпроси България няма позиция, а това е доста ужасно за европейската ни интеграция. Другият огромен проблем, който стои пред страната, е продължаващото стигматизиране. Ние сме на последното 27-о място по повод към Европейския съюз, а това няма по какъв начин да не стигматизира българското общество ".

Това съобщи в предаването „ Стълбището ” на Дарик радио евродепутатът Илхан Кючюк от групата на „ Обнови Европа ”.

„ За мен няма по-добър модел на ръководство от парламентарната народна власт за България. Всеки опит да се мисли, че може да се отиде по-далечкъм полупрезидентска или президентска република, както във Франция или в Съединени американски щати, ми се коства несъответстващо към българските условия, ” уточни Кючюк.

„ Какво видяхме през 2022? Война в международен проект и война сред институциите в България. Когато водиш вътрешна война, никой не печели. Затова огромният въпрос, който би трябвало да си зададат политиците, е какво реализираме с това. ”

За Илхан Кючюк огромният отсъстващ през днешния ден в международните конгреси е България.

„ Приключи форумът в Давос и се видя, че България не е показана там. Ние възприемаме Европейския съюз като нещо доста външно. Продължаваме да чакаме огромните водачи да ни дадат оценка. А ние би трябвало да сме дейна част от решенията на Европейския съюз. Ние би трябвало да създадем по този начин, че България още веднъж да стартира да мечтае. Големият проблем на днешния политически хайлайф е неналичието на фантазия. ”

„ Безспорно през днешния ден демокрацията е в основна рецесия. 14 % от международното население през днешния ден не живее в положение на народна власт, което е непоносимо като наклонност за 21 век. Второто голямо предизвикателство пред нея е, че видяно извън тя основава правила, които се съблюдават, само че какво прави тя, когато тези правила не могат да бъдат легитимирани? Избирателят легитимира със своя избор, само че политиците отхвърлят тази легитимация, подобен е казусът в България, ” приключи Илхан Кючюк.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР