По-евтина топлинна енергия с 31 стотинки за мегаватчас (MWh), предлага

...
По-евтина топлинна енергия с 31 стотинки за мегаватчас (MWh), предлага
Коментари Харесай

Топлофикация - София предлага цената на топлинната енергия да падне с 31 стотинки за мегаватчас

По-евтина топлинна сила с 31 стотинки за мегаватчас (MWh), предлага " Топлофикация-София " за регулаторния интервал 2023/24 година

 

Дружеството подаде заявката си за новата цена на топлинната сила за интервала като продължи политиката си на на търсене на баланс сред оптимална за сдружението и обществено допустима за клиентите стойност на предоставяната топлинна услуга, оповестяват от " Топлофикация-София ". В препоръчаната от " Топлофикация София " по-ниска цена от 137,55 лв/MWh, която ще влезе в действие от 1 юли 2023 година, са регистрирани понижените цени за природния газ в Европа, както и растежът на инфлацията у нас.

 

Българска телеграфна агенция напомня, че сега еднокомпонентна цена на топлинната сила с топлоносител гореща вода за битови и икономически консуматори е 137,86 лв. за мегаватчас.

 

Според топлофикационното сдружение Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) и тази година регулаторът не е дал инструкции за потреблението на съответни ценови параметри за природния газ и въглеродните излъчвания, които да бъдат употребявани в заявките на топлофикационните сдружения.

 

Работейки в строго контролирана среда " Топлофикация София " ще се съобрази с финалното решение на КЕВР. Регулаторът ще се произнесе в период до 30 юни 2023 година, като при постановяване на окончателното решение ще уточни ценообразуващите детайли на база на настоящата информация към края на юни 2023 година   

 

При следваща смяна на цената на природния газ в нормативно откритите параметри, КЕВР следва да се самосезира и актуализира цената на топлинната сила, се показва в известието.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР