По европейската система и европейския начин на изпитване никъде маршрутизацията

...
По европейската система и европейския начин на изпитване никъде маршрутизацията
Коментари Харесай

Йонко Иванов: Въвеждането на таблет при изпита по кормуване е държавен рекет, масово ще има скъсани

По европейската система и европейския метод на изпитване на никое място маршрутизацията по таблет това не е приложена досега. Ние постоянно сме новатори на нещо измислено, което носи пари на страната и ощетява жителите ѝ.


Това е държавен рекет, който цели повече скъсани хора. Тези пари не отиват за пътна сигурност, за възстановяване на пътищата ни, а отиват някъде в бюджета да запушват нечии дупки.

Това съобщи в изявление за БГНЕС ръководителят на Асоциацията на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

С него беседваме във връзка въвеждането на приложението за електронно установяване на маршрута директно преди началото на практическия изпит за придобиване на шофьорска брошура.

„ Преди години ние искахме в новата образователна документи да бъде залегнало шофиране по GPS система, тъй като това е нещо ново, съвременно, което е потребно освен в Европа, а и в международен мащаб, единствено че това нещо се видоизмени и някой реши, че то би трябвало да бъде приложено по време на самия изпит, като споделя, че по този метод щяло да има прекъсване на корупционните практики ", акцентира инструкторът.

Иванов прикани тези, които споделят, че има корупция при шофьорските изпити, да излязат и да кажат кой е корумпираният, кой дава и кой взима пари, и прочие Той е безапелационен, че това, което се говореше от страна на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация " (ИААА), че изпитът ще бъде с GPS система, е безспорна неистина, като изясни, че сега се прави едно приложение, като се употребяват карти от миналите 10 година, чертаят се улици и по него изпитващият би трябвало да следи така наречен маршрутизация. „ Това не е GPS сигнал с Гугъл Maps, който да ви дава действителната конюнктура в действителния ден. Вие би трябвало да преминете през някакви улици, което значи, че се цели с нищо да се усъвършенства качеството на изпита, а се цели оптимално да бъдат затруднени хората, които организират самия изпит, и претендентите ", счита инструкторът.

Иванов добави, че в ИААА няма нито един човек, който да е обучил различен, нямат педагогическо или надлежно техническо обучение, въз основата на което да могат да образоват. Той заяви, че няколко пъти министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков, който е и някогашен авто играч, е бил канен да се качи в образователен автомобил, с цел да види по какъв начин работи тази маршрутизация, както и че компанията, която осъществя този план, не може да даде изясненост за какво техниката стопира по време на изпита.

Инструкторът даде и съответен образец: „ Преди два дни бяхме на изпита, трябваше да чакаме след привършване на изпита 20 мин. на 35 градуса, с цел да даде таблетът резултат и оценка. "

Председателят на Асоциацията на преподавателите по авто-мото подготовка уточни, че при високите температури половината от таблетите не работят, както и камерите, само че когато се изиска отговор за какво това се случва, упорито се изяснява, че това е нещо обикновено по време на самия изпит. „ Попаднахме в запушване с боклукчийски камион. 15 минути чакаме. Изпитът минава. След това удължаваме времето на хората, които не престават да изпитват, тъй че това нещо е една непохватно направена система по дадена поръчка и някой събира едни пари, с цел да направи нещо, което ще ощети жителите на страната ", акцентира той.

Иванов разяснява, че самата система е незаконна, тъй като явяващият се на на практика изпит за придобиване на шофьорска брошура следва да бъде изпитван на нещо, на което не се е обучавал. „ За да могат да ви изпитат, вие би трябвало да бъдете обучавана, а с цел да бъдете обучавана, би трябвало да има изменение в образователните стратегии и в образователната документи, и тогава да бъде извършен изпит на нещо, което вие знаете ", означи инструкторът. Той посочи, че системата не разчита и знаците, забраняващи влизането в дадена улица, и задължава да се съблюдава маршрутът.

„ В момента този таблет има едно око в ъгъла. Този, който организира изпита, би трябвало да следи окото, което дава командата наляво, надясно и така нататък, а в центъра на таблета има и карта, по която се движи самият автомобил на даденото място. Дали този, който изпитва ще гледа посоката, дали ще гледа тази карта, или ще гледа нападателно настроения лидер в огледалото зад него или към него, отговор няма, тъй като тази неприятна компетентност и несръчност на избрани хора желае да наложи нещо ", сподели Иванов.

Инструкторът съобщи, че към този момент има два случая на качване на тротоара по време на изпит, както и че човек, който е на пешеходна пътека, е щял да бъде отвеян от образователен автомобил. „ Това нещо е рисково при провеждането на самия изпит и ще води до положения, при които фактически ще има основана конюнктура за пътнотранспортно произшествие. Второ, отвлича вниманието на ръководителя на изпитната комисия – той не може да следи и да вижда всичко, което се случва към него. Трето, е стресиращо за самия човек, който сяда да бъде изпитан ", изясни той, като уточни, че изпитващият е и възпитател, и психолог, следи държанието на кандидат-водача.

Иванов е заяви, че от една седмица на това приложение са закачени всички ръководители на изпитни комисии, които организират изпити и всяка вечер те би трябвало да се обаждат на телефон на фирмата-изпълнител, с цел да картографират по кои улици не може да се премине, макар че не са нейни чиновници и че тяхната работа е да наблюдават метода, по който се организира изпитът – качествено и безвредно.

Той открои, че България, дружно с Румъния, е преди всичко по брой на починали на милион поданици, както и на последно място по качество на пътищата в Европейския съюз (ЕС). Инструкторът уточни, че България е и с най-лошата организация на придвижването, а нарастването на глобите, на размера на контролните точки, които се взимат, не са съдействали изключително за възстановяване на обстановката с войната по пътищата.

Иванов добави, че министърът на образованието е направил работна група за изменение на образователната документи и на образователната стратегия за категориите В, С, D и Е, в която няма представители на инструкторите. „ Просто ние сме никои. Но ние сме неприятните, които продаваме книжки, които учим неприятно и обществото знае, че сътворяваме некадърни водачи. Ами аз съм учил половината министри, които са минали. Моите сътрудници са изучили останалата половина. Пък те не споделиха, че някой им е желал подкуп. Ние би трябвало да участваме в разработване на тези нормативни документи ", безапелационен е той.

Председателят на Асоциацията на преподавателите по авто-мото подготовка е на мнение, че часовете по кормуване не следва да се усилват, защото са естествени като численост. Според него би трябвало да се трансформират доста други неща, като организацията на придвижването и маркировката. „ България има потребност от 2500 км, минимум, автомагистрали ", съобщи той, като посочи, че сега са 700 км, като 400 км са „ дупка до дупка и няма маркировка, няма котешки очи, няма мантинели, които да дават отговор на условията ".

Иванов разгласи, че сме доста надалеч от Европа, само че пък имаме задоволително на брой легнали служители на реда, които чупят колите. Той добави, че за последните 4 година, при близо 60% събираемост, са събрани 517 млн. лева от санкции. Изборите, по думите му, костват 520 млн. лева и за тях заплащат водачите.

Ако фактически на 4 септември публично влезе в действие приложението за електронно установяване на маршрута, от Асоциацията на преподавателите по авто-мото подготовка ще излязат на митинг на 21 и на 23 септември. „ Това нещо е безумие. Цели, отново споделям, единствено държавен рекет. Децата ще бъдат късани всеобщо, тъй като тази система не работи, тя не действа вярно ", сподели още Иванов и заключи тя системата най-много заплашва живота на хората, които са към образователния автомобил, и на този, който го ръководи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР