По единия от тях е възложена проверка на Антикорупционната комисия,

...
По единия от тях е възложена проверка на Антикорупционната комисия,
Коментари Харесай

КПКОНПИ проверя Иван Гешев по сигнал

По единия от тях е предоставена инспекция на Антикорупционната комисия, а по другия е предписан отвод от формиране на досъдебно произвеждане.

 

Те са от жители и са били измежду първите при старта на механизма за следствие на основния прокурор и неговите заместници.

 

След отстраняването на Иван Гешев за уронване престигжа на правосъдната власт, ръководителят на Наказателната гилдия на Върховния касационен съд Лада Паунова, която дава отговор за механизма, е препратила сигналите на способената Софийска градска прокуратурата. От там отхвърлиха елементи по наличието им, с изключение на, че по единия наблюдаващият прокурор не е открил данни за  осъществено закононарушение, а развиването по другия ще зависи от инспекцията на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

 

В Софийската градска прокуратурата има и други инспекции, свързани с Иван Гешев и по тях той беше разпитван малко преди Висшия правосъден съвет да приключи предварително мандата му.

 

Едната е по сигнал на краткотрайния началник на държавното обвиняване Борислав Сарафов за противозаконни записи, напън против някогашния наблюдаващ прокурор по делото " Барселонагейт и непозволено използвяне на почивната станция на прокуратурата в Боровец.  Дали тя ще докара до покачване на обвинявания, ще стане ясно в първите месеци на идната година. 

 

Другата инспекция е за опит за насила над самия Гешев да подаде оставка. По нея са разпитвани членовете на Прокурорската гилдия, които през май внесоха искане за отстраняването му от поста и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Назначена е екпертиза по отношение на изказванията на Гешев, че е бил притискан да напусне поста посредством закани към него и фамилията си. Това станало посредством телефонни позвънявания и писмо, за наличието, на които описа самият той.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР