По думите ѝ 13 г., след като беше обявено, че

...
По думите ѝ 13 г., след като беше обявено, че
Коментари Харесай

Меглена Плугчиева за Шенген: Добре е, но най-важна за нас си оста...

По думите ѝ 13 година, откакто беше оповестено, че сме изпълнили всички условия за влизане в Шенгенското пространство, това е доста хубава празнична вест, само че в случай че би трябвало да съществено да се анализарат нещата, това е извънредно незадоволително.

Ние сме заложници на страните членки на Европейския съюз. Преди години ни спря Нидерландия, която използваше тематиката преди изборите в страната, а в този момент - Австрия, която също употребява тематиката във вътрешнополитически проект, съобщи Плугчиева.

В Австрия се разяснява, че дата за сухоземен Шенген няма да има, до момента в който не бъдат изпълнени съответни условия. За страдание, моята прогноза е, че до края на 2024 година няма да бъдем позволени до пълновръстен Шенген, уточни някогашният вицепремиер.

Иска се усилване на външната граница на Европейски Съюз, където сме ние, което значи, че ситото би трябвало да става все по-ситно, добави тя.

Като изискване за пълноправното ни участие в Шенген България се задължава да приема повече бежанци от Афганистан и Сирия. Не излиза наяве дали това е просто осъществяване на Дъблинските съглашения. Опасявам се, че ще има някаква нова законова разработка, с която ще бъдем задължени да приемем мигранти оттатък Дъблинския правилник, разяснява Меглена Плугчиева.

Обстановката с мигрантите в Европейския съюз се утежнява. Ще бъдем сложени под нови и спомагателни условия. Трябва да се държим доста по-отговорно и доста по-достойно и да отстояваме националния си интерес, сподели още Плугчиева.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР